maandag 14 november 2016

Bakpapier, glutenvrije koekjes en iets belangrijks

Hallo allemaal, op deze maandagavond! Het was koud vandaag, echt koud.
Maandag is onze thuisklusjesdag en het is fijn om dan ook nog een leesmoment te hebben.
Aan allebei niet echt toegekomen. Er gebeurden allerlei andere dingen en gevoelsmatig was ik ook nog bezig met onze buurman die we vrijdag een herseninfarct zagen krijgen. Omdat de ambulance er in een paar minuten was en hij meteen het juiste toegediend kreeg is de schade te overzien. Ik mis hem en ik hoop dat hij over niet te lange tijd weer terug is.


Ik schreef eens als tip om bakpapier eerst nat te maken voordat u het in een vorm doet. Dan blijft het goed zitten. Met gewoon droog papier kan dat niet. Het in elkaar frommelen en daarna uitvouwen is een middenweg en werkt al een stuk beter.

Aan het eind van de middag heb ik glutenvrije basiskoekjes gemaakt. Er kunnen allerlei smaken aan toegevoegd worden om ze aan te passen aan de gebeurtenis.


Deeg maken van
135 amandelmeel
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
75 gram agavesiroop, honing of iets ander zoets
120 gram pindakaas
Balletjes van maken en plat drukken.
Op elk koekje een amandel of pinda drukken.
20 minuten bakken op 175°
Goed af laten koelen zodat de koekjes hard worden.
Variatie: Vanille, kaneel, gember of cacao erdoor. Of na het afkoelen de helft in gesmolten chocolade dopen. Een holletje in het deeg maken en er jam in doen.
In plaats van amandelmeel boekweitmeel. Er moet dan wel een sterke smaak bij.