maandag 28 november 2016

weekmenu

Wat is het toch prettig om af en toe een kast helemaal leeg te maken en opnieuw (netjes!) in te ruimen. Instantvoldoening! Ik heb de kleding- en ondergoedkast opgeruimd. Als ik er langs loop doe ik hem even open. :-)

Ik plaats nog een weekmenu omdat het nu een beetje lastiger is, om te koken. Ik weet dat lezers soms -deels- maken wat ik maak, dus ter ondersteuning ... Ik doe het tot donderdag, dan is het 1 december en doen we grote boodschappen. De lunches staan er ook bij. Het is nog niet helemaal compleet, maar dat wordt het.

Zaterdag:
Kikkererwtensoep (voor 3x gemaakt)
*boekweit-appelcake met stukjes abrikoos en een laagje abrikozenjam bovenop. Omdat er geen eieren en geen vet in zit is cake misschien niet het goede woord.

Zondag:
Zelfde als gisteravond, maar met een lepeltje tahin door de soep
Nu dan de zuurkoolstamppot met gebakken ui, ananas en krenten
*stukje pure amandelchocolade

Maandag:
Van 2/3 van de spitskool bami  met eem gebakken eitje (omdat de kool minder wordt als het gaar wordt, ook nog een keer een slaatje)
Penne met broccoli, gedroogde tomaatjes en spinaziepesto
*biogarde met een mandarijntje en oerzoet

Dinsdag:
Speltpannenkoek met pindakaas, chilisaus en dun geraspte wortel en 1 met appelstroop en banaan
Zuurkoolstamppot met lekkere zelfgemaakte jus (het restje is nog voor de lunch van morgen)

Woensdag:
Stamppot op een boterham met een klontje boter
Koolvis met parten goudreinet, kerrie en geraspte kaas uit de oven

Donderdag:
Boekweitflensjes met Kombu (gezond en lekker zilt) en koolsalade van kool, appel, walnoten
Uit de oven geroosterde wortel, ui, zoete aardappel, knoflook. Gare quinoa erdoor en bestrooid met peterselie