Ik moet ook meer rauwe dingen maken. Heel gezond en geen energie nodig.
Ik heb net het weekmenu gemaakt en ik zou het eenvoudiger doen, maar ik zie dat het voor morgen juist erg veel werk is. Het grootste deel ga ik dus vandaag maken.
Ik maak de weekmenu's voortaan vanaf zaterdag omdat ik op vrijdag de groentes en het fruit krijg.
Wat verse producten betreft heb ik nog goudrenetten, rode uien, prei, aardappelen, broccoli, bloedsinaasappels en ijsbergsla.
Ik koop zo nog even champignons. Niet zo, nu!
Terug.
De groentes van Beterbio: Wortels, taugé, winterpostelein, veldsla, knoflook, 2 kg appels (zo heerlijk van biologische appels dat je ze niet hoeft te schillen. Gemakkelijker en veel gezonder! Daarbij staat het in gerechten ook mooier.) pastinaak, bananen, spitskool, uien.
Weekmenu
Zaterdag:
Boekweitwrap met prei, champignons en reepjes ijsbergsla
Broccolisoep / amandelcracker met hummus en veldlsla
*appeltaart
Ik was van plan appeltaart met dadelcaramel te maken, maar omdat er zoveel was, wat gedaan moest worden, deed ik het anders. Ik maakte in mijn oude keukenmachientje een bodem van een bekertje paranoten en een half bekertje zachte, sappige dadels en een snuf zout. Even koud weggezet. In dezelfde bak van de machine deed ik twee grote appels en kaneel. Hup, gewoon laten mixen/mengen. Dacht dat het appelmoes zou worden, maar dat was niet zo, het werden kleine stukjes, precies goed. Rozijnen erdoor en op de boden gespateld. Binnen een half uurtje (20 minuten?) had ik een heerlijke taart. Denk ik want morgenavond proeven we hem. Meteen de daad bij het woord gevoegd wat rauw betreft.
Zondag:
Rest van de soep en appeltaart
Boekweitwrap met prei, champignons en reepjes ijsbergsla
Broccolisoep / amandelcracker met hummus en veldlsla
*appeltaart
Ik was van plan appeltaart met dadelcaramel te maken, maar omdat er zoveel was, wat gedaan moest worden, deed ik het anders. Ik maakte in mijn oude keukenmachientje een bodem van een bekertje paranoten en een half bekertje zachte, sappige dadels en een snuf zout. Even koud weggezet. In dezelfde bak van de machine deed ik twee grote appels en kaneel. Hup, gewoon laten mixen/mengen. Dacht dat het appelmoes zou worden, maar dat was niet zo, het werden kleine stukjes, precies goed. Rozijnen erdoor en op de boden gespateld. Binnen een half uurtje (20 minuten?) had ik een heerlijke taart. Denk ik want morgenavond proeven we hem. Meteen de daad bij het woord gevoegd wat rauw betreft.
Zondag:
Rest van de soep en appeltaart
Zv rijst met gebakken uien, prei, taugé, satésaus en een hard eitje
*rode sinaasappelsla met rozijnen, geweekt in een scheutje drank
Maandag:
Maandag:
Rest van de rijst met beetje kool
Posteleinstamppot met geroosterde zonnebloempitten
*geitenyoghurt met banaan
Dinsdag:
Wekelijkse speltpannenkoeken
Quinoa (voor 2x koken) met boerenkool en tomatensaus uit de oven
*koffie met banaan-pindakaasreep
Woensdag:
Quinoapizzabodem met gecaramelliseerde rode uien / ijsbergsla
Rest van de stamppot van maandag met pittige wortel-appelsla
Donderdag:
Havermout uit de oven
Pastinaakpuree met koolreepjes en plantaardige spekjes
Posteleinstamppot met geroosterde zonnebloempitten
*geitenyoghurt met banaan
Dinsdag:
Wekelijkse speltpannenkoeken
Quinoa (voor 2x koken) met boerenkool en tomatensaus uit de oven
*koffie met banaan-pindakaasreep
Woensdag:
Quinoapizzabodem met gecaramelliseerde rode uien / ijsbergsla
Rest van de stamppot van maandag met pittige wortel-appelsla
Donderdag:
Havermout uit de oven
Pastinaakpuree met koolreepjes en plantaardige spekjes
*appel, een cirkel van schijfjes op een mooi schoteltje
Vrijdag:
Rest van de havermout
Wekelijkse airfryer frieten / wortelsla
*yoghurt met mandarijn
Vrijdag:
Rest van de havermout
Wekelijkse airfryer frieten / wortelsla
*yoghurt met mandarijn