dinsdag 30 mei 2017

IJs!

Als het zo warm is als de afgelopen dagen maak ik voor 's avonds ijsthee. Bijvoorbeeld rooibos met citroenmelisse en een scheutje citroensap. En wat we ook heerlijk vinden is verse munt en gember. Gewoon thee van maken en laten afkoelen. Een fles of grote glazen met de thee vullen en in de ijskast zetten. Op het laatst nog een paar ijsblokjes erin. Ik doe er niets zoets in, maar een scheutje agavesiroop is vast lekker. 
En dan het ijs als toetje. Fruit (aardbeien, frambozen of bosbessen)  met als het niet zoet is, iets zoets erdoor pureren en in een ijsmaker, of in een bakje in de diepvries zetten. Dan regelmatig goed omroeren met een vork. 
En dan iets heel simpels ... Ooit schreef ik geloof ik over bevroren banaan in gesmolten chocolade dopen. Schijfjes banaan kunnen ook! Dit is erg lekker zo. Eventueel kan ter variatie op de schijfjes nog een beetje notenpasta en dan in gesmolten chocolade dopen. Handig om dit met een prikkertje of vork te doen.
Of op de gesmolten chocolade stukjes noot of pinda, kokosrasp of grof zout.