zaterdag 28 september 2019

Regen en weekmenu

Het regent. Gisteren ook en afgelopen nacht. Heerlijk, na de lange droge periode. Ik vind het ook zo gezellig. Ik hou van duidelijk weer. Zon, regen, storm, vorst. 
De natuur zuigt het water met vreugde op. Alles is felgroen, zoals in de lente.

Ik had beloofd weer eens een goedkoop weekmenu door te geven, hier is het.

Maandag
Lunch:
Uienbouillon met peterselie
Quinoa (had nog een restje) -havermoutschijven met bieslook / komkommersla

Diner:
Hutspot met kerrie. Bovenop fijngesneden witlof en gebakken uitjes
*druiven

Dinsdag
Lunch: 
Wraps van half boekweit en half havermeel. Ik heb zo'n fantastische koekenpan. Er hoeft geen vet in dus je kan de wraps of pannenkoeken eenvoudig met de hand eten. 
Een met pindakaas, sambal en wortel en een met appelstroop en banaan. De banaan laat ik tegenwoordig heel (allebei een halve van een grote banaan). Dat eet heel lekker.

Diner: 
Koolnasi met erdoor uien, knoflook, rode paprika / gebakken eitje
*cichorino met rozijnenmuffin

Woensdag
Lunch:
Rest hutspot op gv brood met een klontje boter
en een zadencracker met zelfgemaakte bessenjam

Diner:
Prei-omelet met amandelmeel en selderij / tomatensla van kleine tomaatjes

Donderdag
Lunch:
Havermoutpap met restje koolnasi en gebakken ringetjes prei

Diner:
Gestoomde aardappelen met gebakken wilde spinazie van balkon met een uitje en knoflook notengehaktballetjes (zie boek)

Vrijdag
Lunch:
Wortelsoep met geroosterd gv brood met gebakken champignons

Diner:
Wekelijkse frieten. Dit waren andere dan anders, droger. Dat wist ik en daarom sprenkelde ik er pittige mayonaise en gebakken uien over en dat is zooo lekker. Geen last meer van droge frietjes

Zaterdag
Lunch:
Gv broodje met sla, linzenburger, gebakken uien, tomaat, augurkje

Diner:
Uit de diepvries een bakje met bloemkoolroosjes en sperciebonen.
Dit deed ik bij bouillon met sojabrokjes en vers gemalen peper
*koffie met appel-dadeltaart

Zondag
Lunch:
Tomatensoep met prei en champignons erdoor 
*stukje zelfde taart als gisteravond

Diner:
Boekweitpasta met broccoli en cashewcrème
*cichorino met kokosbonbonnetje