zondag 7 juni 2020

Weekmenu en verjaardag buurman

Omdat ik zo vaak de vraag krijg om weer eens een weekmenu te plaatsen, bij deze, inclusief lunches.
Woensdag werd onze buurman 90 jaar. 




Met de buurvrouw aan de andere kant organiseerden we een culinair 'reisje'. Zij noemde het carrousel. We gingen eerst aan het eind van de middag naar hem toe. Hij had een presentatie voor ons gemaakt van zijn leven. Hierna gingen we naar de buurvrouw waar we een glaasje alcoholvrije witte wijn dronken, met kaaszoutjes erbij. Vervolgens serveerde ik daar preisoep met een vleugje mosterd. Toen naar ons waar we een koud buffetje op een bord hadden. We eindigden bij de buurman waar buurvrouw gezorgd had voor koffie, een aardbeienslof, slagroom en verse aardbeien.
Het was een warm en feestelijk samenzijn! 








Maandag:
Lunch: Aspergebouillon (een paar dagen geleden hadden we asperges en na asperges zorg ik altijd dat we nog voor 3x soep of bouillon hebben) / Brood met radijsjes en een geroosterde boterham met kwark en zwarte bessenjam
Diner: Raapsteeltjesstamppot met gedroogde tomaatjes en edelgist

Dinsdag:
Wraps en zoals elke week 1 met tahin, wortel en kerrie, 1 met pindakaas, sambal en komkommer (alleen in lente en zomer) en 1 met appelstroop en banaan
Ik maak tegenwoordig meestal wraps ipv pannenkoeken, de wraps zijn dun, vandaar 3.  
De wraps maak ik van havermoutmeel, boekweitmeel, water, snufje zout. Zonder vet bak ik ze in een paar minuten in een heel goede koekenpan. Ik heb hem al jaren en hij blijft het even goed doen.

Woensdag:
Lunch: Courgettebrood met tomaat
Diner: Voor de buurman: Preisoep met een vleugje mosterd, Koud buffetje op een bord
* Koffie met aardbeienslof, slagroom en aardbeien

Donderdag:
Lunch: Rest preisoep en roggebrood met restje wortel-appelsla en bieslook
Diner: Dupuis linzen met gebakken ui en rode paprika, plantaardige kaassaus, boontjes en komkommersla   

Zaterdag:
Lunch: Groenteburger uit de oven op gv broodje met sla, gebakken uien en tomatenketchup (zie recept)
Diner: Venkel met oleolux (Budwig) en bruine rijst
*Koffie met stukje fudge

Zondag:
Lunch: Broccolisoep * stuk appel-kruimel taart (van havermout)
Diner: Spaghetti met basilicum roomsaus (zie boek maar ipv gewone room plantaardige)
Sojayoghurt met ananas uit een blikje (uitzondering maar ik krijg altijd rare plekjes in mijn mond van verse ananas. Ik las laatst hoe je dat kan voorkomen, maar ik weet het niet meer)