woensdag 19 augustus 2020

Weer eens een weekmenu

Maandag: Henks vermaandag Spaghetti met sojaroomsaus en spinazie erdoor en edelgist erover /  tomatensla met stukjes olijf en een glaasje koele, witte wijn 
*meloen

Dinsdag: Gestoofde venkel met oleolux (Budwig), knoflook  en een beetje geraspte brie / gekookte boekweit
*Cichorino met een stukje citroen kwarktaart (gemaakt voor de vrienden die morgen op bezoek komen)

Woensdag: Gebakken kool met ui, knoflook, kerrie, kokos en Tamari / krokant gebakken dunne schijfjes tempeh in een pittig tomatensausje. Ik had de plakjes tempeh eerst op hoog vuur in kokosolie krokant gebakken. Ik maakte een sausje van tomatenpuree, Tamari, chilisaus. Op het laatst wentelde ik de tempeh daar doorheen. Erg lekker.

Donderdag: Rest van de kool met pindasaus, rijst en komkommersla

Zaterdag: Champignonsoep met peterselie / zuurdesembrood met avocadopuree, tomaat en bieslook
*Kopje koffie met een stukje dadelcaramel met zout

Zondag: Lasagne van gele courgette met bolognesesaus van plantaardig gehakt / kropsla.
Het was een uitzondering dat we even in de supermarkt waren. Er lagen allerlei courgettes uit een tuin in de buurt, zo leuk. Een grote gele gekocht. waar we nog een keer van eten. Toen ik de boodschappen wilde betalen merkte ik dat ik mijn pasje was vergeten. Teruggerend en toen moesten we wel even met de auto want het bezoek kwam er bijna aan. Een minuut later bleek. 
*aardbeienijs op basis van Budwig