Hoe minder geld, hoe meer waarde het heeft. Ik schreef eind november over die vrouw die smulde van extreem eenvoudige gerechten en allerlei variaties maakte met maar een paar ingrediënten. Dat ging over creativiteit, bewustzijn en dankbaarheid. Niets is vanzelfsprekend.
Lekkere wintersalade
Zoetzure kool-wortelsalade
1/2 kool grof snijden
1 grote wortel grof raspen en beide groentes mengen met zout
Goed doorhusselen en daarna stevig kneden
In een zeef op een kom een 1/2 uur laten staan, eventueel met iets zwaars erop
In de kom ligt daarna een plasje vocht
Aan de groente toevoegen:
1 uitgeperste teen knoflook
2 eetlepels azijn
1 eetlepel kokosbloesemsuiker, of een siroop of honing
1 thl paprika, 2 thl kurkuma en wat peper,
2 eetlepels azijn en een scheut extra vierge olijfolie
Alles goed mengen
Nog zeker een half uur in laten trekken
Lekker bij alles.