Even heel wat anders.
Door Doortje Smithuijsen, columniste bij Trouw heb ik kennis gemaakt met TikTok.
Ik las dat ze heel enthousiast is over Pierce Albernathy. Bij TikTok bekend onder de naam @Pierzza.
Door Doortje Smithuijsen, columniste bij Trouw heb ik kennis gemaakt met TikTok.
Ik las dat ze heel enthousiast is over Pierce Albernathy. Bij TikTok bekend onder de naam @Pierzza.
Wat leuk in een minuut, de toegestane lengte van een filmpje, een recept.
Het inspireert me onmiddellijk. Ik ga dit eerst op Pierce's manier maken. Of nou ja, bijna. In plaats van suiker gebruik ik kokosbloesemsuiker en iets minder water, of ik maak het restje sojamelk op. Zo gaat het altijd. :-) Zo worden het mijn eigen recepten, maar soms gebaseerd op een bestaand. Ik bedenk onmiddellijk, en zeker als ik niet alle ingrediënten in huis heb, een vervangmiddel of variatie.
Het rare is dat ik dat filmpje nu niet meer kan vinden. Gelukkig had ik meteen de ingrediënten opgeschreven.
Verwarm 300 gram tahini met
300 gram kokosbloesemsuiker (hij gebruikt gewone suiker) opgelost in
1/2 kopje water toevoegen en roeren
Als het goed gemengd is 100 gram gesmolten chocolade erdoor roeren
In een schaaltje (met bakpapier) gieten
Koud laten worden en in blokjes of repen snijden
Tahin is zo lekker vind ik èn het zit vol goede stoffen! En het is veelzijdig:
Hummus (van 400 gram gare gepureerde kikkererwten, knoflook naar smaak, 150 gram tahin, olijfolie, 2 of meer eetlepels citroensap, 1 theelepel komijn, peper en zout)
Op een sandwich, cracker of toast met groente erop
Als een saladesaus, verdunde hummus met water of een beetje yoghurt
Om groente in te dippen
Als een soort satésaus over gebakken tofu of gebakken groente
Door warme of koude pasta (salade)
In een wrap met sla en reepjes paprika
Het is zowel warm als koud lekker
Om de hummus extra smeuïg te krijgen een scheutje ijskoud water of iets van het kikkererwtenvocht toevoegen
Ik gebruik het regelmatig, ook voor zoetigheden.