maandag 21 maart 2022

Weekmenu (zoals beloofd)

Op maandag hebben we meestal een aardappelgerecht, dinsdag, woensdag en donderdag meestal een eenpansgerecht in een kom, vrijdag airfryer frieten met wortelsla, een groene sla of zelfgemaakte appelmoes, zaterdag een maaltijdsoep (deze week niet) met een kopje koffie en een gezond baksel als toetje, zondag iets zondags.
De zondagse lunch is vaak hetzelfde als zaterdagavond (nu niet).
Uiteraard is bijna alles biologisch. Sommige dingen vond ik erg lastig uitrekenen, maar het zal zo ongeveer kloppen. De peer was uit het groente-fruitpakket, geen idee, ik reken €1

Ik had veel witlof en ik heb altijd veel winterwortel, uien, knoflook en kruiden van het balkon. De hele winter had ik peterselie en selderij. De selderij vernieuwt zich nu, de ruccola is alweer een mooi bosje en de citroenmelisse komt. Rozemarijn is gebleven en heb ik in december binnen gezet.

Ik dacht dat ik die abrikoosreepjes bij recepten had gezet. Ik kan het niet vinden. Zal het binnenkort doen. Dit is een heel duidelijk voorbeeld van hoe het loont om zoiets zelf te maken.

De boodschappen
Maandag: 
500 gram aardappelen (per maand koop ik 2 kg aardappelen) €0,80
Rode ui €0,45
Witlof €0,65

Dinsdag: 
Bruine rijst €0,30
Een zak sojabrokjes €1,99. Wat ik gebruikt heb is €0,25 witlof 0,65
Alles voor abrikoosrepen Abrikozen €1 Rozijnen €0,50 cashewnoten €0,75. kokos €0,30 
Per stuk €0,75 (ongeveer) Ik denk eigenlijk dat het minder is.

Woensdag: 
Brocolibrood (smoske) met tomaat, gebakken eitje en beetje geraspte kaas €1,25

Donderdag:
Bruine rijstekoeken, gegokt €0,75

Vrijdag
Ribbelfrieten voor airfryer €0,75 wortelsla €0,25 Sojayoghurt met bosbessen €0,90

Zaterdag:
Spaghetti €0,30 courgette €1,40 knoflook €0,15 rode peper €0,15
Tahinchocoladecake €0,80 (gok) 

Zondag:
Amandelmeel €0,50, havermeel €0,15, 2 eitjes €0,40 (van buitenlopende kipjes in de buurt, tomaat €0,40 sla €2
Toetje: €1,50
Totaal €16,15

Maandag:
Gestoomde stukjes aardappel met gebakken ui, appel, witlof, kerrie en rozijnen

Dinsdag:
Bruine rijst, gebakken rode ui, sojabrokjes en op het laatst de rest van de witlof erdoor. Bovenop knoflookmayonaise (de plantaardige mayonaise, de lekkerste die er bestaat vind ik, had ik over van vrijdag, voor bij de frieten) en peterselie
*cichorino met abrikozenreepje




Woensdag: (koolhydraatarm):
Broccolibrood met daarop tomaat en bijvoorbeeld makreel of een gebakken ei. Er kan van alles op; gebakken champignons met of zonder ui, gestoofde groente met geraspte kaas, of in de zomer een salade van veel tomaatstukjes, blokjes kaas en mosterdsaus, of sla met daarop stukjes gebakken plantaardige burger en ui en daarop lente-uitjes enz. enz.)

Donderdag:
Koeken gemaakt van de rest van de bruine rijst, gebakken uien, veel geraspte wortel, een volle eetlepel of meer pindakaas, kerrie, gemberpoeder. Eventueel een bindmiddel gebruiken, bijvoorbeeld meel, arrowroot of ei. Zonder bindmiddel kan ook, maar dan even stevig kneden zodat het een geheel wordt. Per persoon 3 koeken van vormen en koud wegzetten. Later bruin bakken en geven met komkommer.

Tja, al de helft op, zowel van de schijven als van de komkommer, maar toch nog even een foto.




Vrijdag:
Airfryerfrieten met wortelsla
*sojayoghurt met bosbessen (diepvries)

Zaterdag:
Spaghetti met gebakken uien, dunne courgetteplakjes, veel knoflook en een rood pepertje (had ik, anders bijvoorbeeld sambal)
*koffie met chocoladecake

Zondag:
Lunch: Wortelsoep met zonnebloempitbroodje met komkommer en een zoete met honing. De combinatie zonnebloempitten met honing is verrukkelijk
Diner: Preiquiche met brie / sla met stukjes tomaat en bieslook 
*Uit de oven (hij was nog warm) peer, stukjes noot, ahornsiroop en daarbij kwark gemengd met banaan