zondag 15 mei 2022

koffer inpakken en tofoetje

Heeft uw Facebook, dan is dit heel handig bij het koffer inpakken.
https://www.facebook.com/watch?v=735309490986475

Heeft u naar Heel Holland bakt gekeken?
Wij wel en met weer veel plezier. Wat leuk dat Enzo die veganistisch bakt heeft gewonnen.
Henk stuurde me een toetje van hem door. En ik geef het hier door. De combinatie bramen chocolade ken ik niet, maar het lijkt me een heerlijk. Op de foto (ik wil een hapje!) liggenframbozen. Ik zou het garneren met bramen en/of chocolade.

Tofoetje van Enzo Pérès-Labourdette



Ingrediënten:
Bramenmousse:
250 gram bramenpuree
2 gram agar agar
30 gram suiker
30 gram bramen likeur

Chocolademousse:
375 gram pure chocolade (54,4 procent)
600 gram zijden tofu
150 milliliter plantaardige slagroom
30 gram poedersuiker
rasp van 1,5 limoenen
snufje zout

Bramenmousse:
Breng de bramenpuree, agar agar en suiker aan de kook. Laat een minuutje inkoken. Zet in de koeling en laat opstijven.
Voeg de likeur toe en maal met de staafmixer (of blender) tot een mooie mousse. Vul de bodem van de kommetjes met een beetje bramenmousse.

Chocolademousse:
Smelt de chocolade au bain-marie. Maal in een blender de overige ingrediënten. Voeg de gesmolten chocolade toe en blend goed door elkaar.

Doe de chocolademousse over de bramenmousse en het tofoetje is klaar. Serveer met een toefje plantaardige slagroom en/of vers fruit.

(Bron: Enzo Pérès-Labourdette. Foto ter illustratie: Shutterstock)