Omdat we nu geen geld uitgeven wordt het weekmenu iets anders. Het andere weekmenu laat ik staan want ik hoor wel eens dat mensen de ingrediënten die ik noem kopen. Er komt gewoon een aangepaste versie bij.
Maandag
Lunch: Waldorfsalade met Patria 'crackers' (meer koeken)
Lunch: Waldorfsalade met Patria 'crackers' (meer koeken)
Diner: Aardappelpuree, plantaardige visstick met Italiaanse groente uit de diepvries
Dinsdag
Lunch: Wraps (2 met pindakaas, sambal en geraspte wortel), 1 met restje roomkaas en zwarte bessenjam
Diner: Rijst met Balkangroente en blikje sardines (voor 2 dagen)
*Cichorino met laatste koek (proeft een beetje Liga-achtig. Is dat er nog, Liga?) met aardbeien van balkon
Woensdag
Lunch: Kopje bouillon met gebakken ui en balkonkruiden en zd brood met komkommersla
Diner: Spaghetti met gebakken ui, courgette (heb ik nog), veel knoflook, basilicum en tomatenpuree. Vorige week hadden we spaghetti met basilicumroom, zoooo lekker.
Donderdag
Lunch: Licht geroosterd brood (dat vindt Henk het lekkerst) met omelet met snijbiet en knoflookbieslook
Vrijdag
Lunch: Wraps met sla, linzen, gebakken ui, knoflook en flink specerijen, zoete met appelstroop en banaan
Diner: Frieten uit de airfryer met potje appelmoes
*uitgelekte kefir met rozijnen
Meestal hebben we diepvriesfrieten maar nu maak ik ze zelf. 500 gram aardappel in frietvorm snijden en een half uur in koud water laten staan. Afsoelen en goed drogen. Daarna 10 minuten voorbakken op 120 graden. Een eetlepel neutrale olie erdoor en 20 minuten bakken op 200 graden. Versgemalen zout erover.
Zaterdag
Lunch: Havermoutbroodje met sla uit de bak, tofuburger, gebakken uiringen en ketchup (zie recept)
Diner: Grote kom maaltijdsoep van de rest van de Italiaanse groente, blokjes aardappel, knoflook, Italiaanse kruiden
*Kopje koffie met beschuit met aardbeien (kregen we van iemand voor wie we een klusje deden)
Zondag
Lunch: Rest maaltijdsoep, nu gepureerd en peterselie van het balkon erop / cracker met Marmite en 1 met een beetje boter en ringetjes bosui
Beschuit met aardbeien
Diner: En croute (bladerdeeg gevuld met kippenlevertjes en ananas) / Groente weet ik nog niet, misschien een slaatje van een potje erwten met een fijngesneden stukje ui en selderie van het balkon
*vanillevla (heb nu custard) met aardbeien van het balkon
Er wordt vaak naar weekmenu's gevraagd. En nu alles zo heel veel duurder is geworden is er denk ik nog meer behoefte aan. Ik zal deze maand elke week een weekmenu plaatsen, ook omdat we nu zelf bijna geen boodschappen doen. Dat hoeft ook niet want door de GROTE meiboodschappen is er veel basis voorraad. Ik zal u precies laten weten wat ik uitgeef.