Las weer zo'n manipulatief stukje gisteren, over u weet wel ... Ik moet me er echt voor afsluiten en me op andere dingen richten. Soms is dat lastig, dan krijg ik het maar moeilijk weg. En 'iedereen' slikt het weer als zoete koek. In die zin weet ik niet of er veel veranderd is. Er zijn wel veel minder mensen die zich laten prikken, maar nog wat van zulke berichten en ik weet niet hoe het dan is. Ik vind het afschuwelijk. In elke vezel voel ik dat het niet klopt.
Maar even over Marmite dan, een stuk leuker. Ik heb het altijd en ben ermee opgevoed. Het is natuurlijk vooral engels, maar hoe zou ik van een zacht eitje kunnen genieten, zonder Marmite* op een geroosterde boterham, cracker of roggebrood. Meestal Brabants roggebrood. Ik ben zo blij dat dat overal te krijgen is. Heel lang geleden schreef ik al eens dat ik als kind vaak een beetje misselijk was 's morgens en het enige wat ik dan wilde was een Brabants roggetje met Marmite en een zacht eitje. Ik vind het verder heerlijk met kaas en vooral ook met appelstroop. In Engeland hoor ik vaak over Marmite en laatst was er weer een tijdelijke smaak. Deze keer pittig, met een pepertje. Zo variëren ze er wel eens mee, maar de basis blijft altijd bestaan. Ik kom hier op omdat ik me herinnerde dat ik een keer een kikkerwtenburger zag waar Marmite in zat. Ik heb net het recept geplaatst. Degene die deze burger maakte, gebruikte de aquafaba (het vocht dat bij de kikkeren zit) om er een lekkere saus bij te maken. Ik heb er wel eens een soort schuimpjes van gemaakt, maar dit nog nooit. Ik zal het opzoeken en ook bij recepten zetten. Het is van Sauce Stache. Dit is een grappige naam. Ik begrijp dat Stache slang is voor moustache.