Goedemorgen allemaal. We gaan vaak laat naar bed op zaterdag, 00.30u deden we het licht uit. Henk was om 6 uur op en ik een half uurtje later. Niet dat ik nog heb geslapen, maar ik liet Henk, met zijn zijn dagelijkse moment. Na een groot glas water (Henk met een scheut zuurkoolsap) heerlijk gewandeld, in de stilte (op de vogels na!) met een naar regenbui geurend bos. Henk zag gisteren opeens aalbessen onderweg en vanmorgen weer, een andere struik. We lopen deze weg zo ongeveer elke dag, maar we zagen de struiken niet eerder, wonderlijk. Gisteren hadden we er een toetje mee en vandaag weer.
Er is zoveel te vinden overal. Het stikt overal van het zevenblad. Dit is er een groot deel van het jaar. Soms al vanaf eind februari. Mensen met weinig geld, die misschien soms bezuinigen op groente kunnen er vaak en veel van plukken. Waarschijnlijk schrijf ik er elk jaar over en dit is volgens mij al de tweede keer dit jaar. Ik vind echt dat iedereen veel meer gebruik zou moeten maken van de overal aanwezige vitamines en mineralen. Mensen beseffen vaak niet wat ze zichzelf op deze manier kunnen geven. Er zit vitamine A, C, kalium, calcium en magnesium in zevenblad. En het is geneeskundig gezien vooral goed voor blaas en nieren en het voert gifstoffen af. Hierdoor is het goed tegen jicht. In het Engels heet het goutweed. Gout betekent jicht.
In sommige landen word zevenblad nota bene in tuincentra verkocht en hier wordt het als onkruid beschouwd. Een andere benaming voor zevenblad is tuinmansverdriet. Het is oorspronkelijk geplant door de oude Romeinen zodat er altijd voedsel voor soldaten aanwezig was. Gek, hoe iets een totaal andere waarde kan krijgen, terwijl er niets is veranderd aan de voedingswaarde.
Hier staat overal zevenblad, grote vlaktes.