Over het algemeen eten wij volgens de seizoenen. Het meest natuurlijk en daardoor vanzelfsprekend het best voor het milieu. Ik kom hierop omdat ik net een recept zag met spruitjes! Dit heb ik nog nooit eerder gezien, wat raar. Net zoals aardbeien in de winter. Ze zijn niet lekker in de winter qua aardbei niet en qua combinatie met het weer niet. De zoete geur van aardbeien door de warmte, en door de kwaliteit, hoe heerlijk in de zomer. Spruitjes als de mussen van het dak vallen, de geur, nee, in de winter juist lekker, dan zijn zwaardere maaltijden met bijbehorende geuren op zijn plaats. Na sterke etensgeuren heb ik per seizoen een passend druppeltje olie in een brandertje. Nu is dat citroen, den of bergamot. Soms ruikt nu ook iets niet zo lekker want gisteren bijvoorbeeld hadden we bloemkool. Omdat ik aardappelen stoomde deed ik de bloemkoolroosjes in hetzelfde apparaat. Met specerijen gebakken in de oven is de geur nauwelijks aanwezig, maar ik probeer meer en meer zo economisch mogelijk met apparaten om te gaan.
Gestoomde bloemkool en aardappels met net gemaakte oleolux en verse peterselie. Op de bloemkool voor de kleur een beetje paprikapoeder.
Er is nu zoveel om van te genieten.
Bloemkool
Broccoli
Doperwten
IJsbergsla
Koolrabi
Kropsla
Paksoi