De maaltijden worden wat anders dan eerst bedacht. Zo gaat dat, maar hier de traditionele bitterkoekjespudding, waar onze buurman zo gek op was. Ook een schaaltje naar de buurvrouw gebracht. Lepeltje bij lepeltje dachten we aan hem.
Straks het recept.
Straks is nu.
Net iets minder dan 1 liter (plantaardige) melk aan de kook brengen. (Onze pudding maakte ik met 6 dl)
Het restje melk mengen met 60 gram custard en door de hete melk kloppen. 50 gram rietsuiker of iets ander zoets toevoegen. Zachtjes laten borrelen en blijven roeren tot het bindt.
In een met water omgespoelde puddingvorm gieten. Beetje suiker erover strooien, dan komt er geen velletje op en ik doe het vooral omdat je de pudding dan kan verschuiven, als hij niet midden op het bord komt, zoals bij mij eerst was. Gewoon het bord dan een beetje schuin houden. Ik heb geklopte room en verkruimelde bitterkoekjes erover en bij gedaan.