Groene kool
Rode uien
Zoete aardappelen (er zou eerst pompoen in zitten dus ik laat staan wat ik daarmee zou doen)
Prei
Kiemen
Postelein
Witte kool
Aardperen
Appels
Peren
Aardpeer uit de oven (staat bij 'recepten')
Kleine aardperen of aardperen door de helft of in vieren gesneden mengen met olijfolie en knoflook. Soms laat ik de knoflook heel, in het velletje. U kunt de zoete puree er dan als het gaar is uitdrukken. Ongeveer 40 minuten bakken in een hete oven van 180 graden. Wat grof zeezout erop. Geven met peren-appelstroop. Dit is werkelijk een verrukkelijke combinatie!
Kleine quiche met rode ui. Ik geef er een salade van postelein bij
Pompoencurry met kikkererwten en zv rijst (of platbrood)
Oosterse spaghetti met prei, bladselderij van balkon en rood pepertje uit de vensterbank
Groene kool met mosterdsaus en kümmel / gestoomde aardappelen
Voor 2x. De andere helft met rijst
Preisoep met roggebrood en pompoenpannenkoek met appelmoes toe
Ik maak beslag van havermoutmeel en doe de pompoenpuree erdoor
Uit de oven: Hier word je heerlijk warm van. Aardappelpuree met kiemen en plantaardig gehakt
Zoete aardappel chips.
Volgende week:
3x witte kool:
1x met macaroni en pindasaus
1x als salade met wortel erdoor en quinoa
1x in stukken met olijfolie, knoflook en chilisaus uit de airfryer (denk ik). Geen idee hoe lang het erin moet, 25 minuten op 180 graden? Dat probeer ik.
De appels hebben we zo of bij het ontbijt en de peren zo of verwerkt in een toetje of taartje. Ik heb een heel kleine springvorm die zorgt voor 4 stukjes taart.
Ik maakte een deegje van 1/4 beker (45 gram) gemalen havermout, 1/4 beker (45 gram) amandelmeel, minder dan 1/4 beker kokosbloesemsuiker , kaneel, snuf zout en 1/4 beker kokosolie. Beetje kneden en met 3/4 vormpje bekleden. Ik deed wat rozijnen onderin en daarop een laag kort gestoofde peer met een beetje citroensap en gebonden met 1 theelepeltje arrowroot. (maizena of aardappelmeel kan ook).
Hierop de rest van het deeg, wat eigenlijk kruimels zijn.
25 minuten bakken op 160 graden. Heerlijk zo, maar er kan uiteraard een bolletje zelfgemaakt vanille-banaanijs bij of (soja)kwark of uitgelekte (soja)yoghurt, vermengd met een lepel kokossuiker en eventueel lecithine. Het smaakt dan zo romig. Maar zonder iets ook heel erg lekker.
Deze foto staat er altijd bij en ik word er gelukkig van. Bij zo'n boerin voel je je veilig en wat een fantastisch fruit! Als je kiest voor een of twee soorten komt dat de kwaliteit alleen maar ten goede denk ik. Geldt ook voor ander fruit en groente.