zondag 4 juni 2023

Eenvoudige chocoladecake

Dit is heel gemakkelijk te maken. Als u van wat zoeter houdt 1, 2 of 3 lepels zoets extra erdoor, van wat u maar in huis heeft. Zo klaar en lekker op zondagochtend, bij een kopje koffie.
2 bananen prakken en mengen met een volle eetlepel pindakaas.
150 ml plantaardige melk toevoegen en 1 eetlepel zoet 
100 gram gemalen havermout, een volle eetlepel cacao en 1 theelepel bakpoeder en scheutje azijn of citroensap erbij. Of een theelepel wijnsteenpoeder, wat ik altijd gebruik, en dan hoeft er niets zuurs bij. Met spatel luchtig door elkaar roeren.
Zo laten, of chocoladesnippers of stukjes noot toevoegen
Een uur bakken in de oven op 175 graden, drie kwartier in de airfryer op 160 graden of 13 minuten in de magnetron op 600.


Terwijl ik over deze smeuïge chocoladecake schrijf bedenk ik me dat aardbeien of schijfjes banaan erbij ook erg lekker zal zijn. Maar er hoeft niets bij, ook geen chocolaatje.