Omdat het zonnescherm naar beneden was is het licht een beetje raar. De soep was er niet minder om. Een lekker courgette soepje voor de zondagse lunch. Courgette, grote gebakken ui, flink wat knoflook, Italiaanse kruiden, kruidenbouillon. Citrus kwarktaart met een bodem van geroosterde en gemalen paranoten (gaf er een heel speciale smaak aan), wat gemalen, geroosterde havermout , een paar lepels kokosbloesemsuiker, kaneel en een lepel kokosolie. Verrukkelijk.
Per dag??? Het blijft niet te vatten. Klopt dat wel, 1,5 miljoen kippen? Hoeveel kippen moeten er zijn om dat elke dag te kunnen doen? Hoe kan je het over je hart verkrijgen?
Ik zou willen dat er alleen biologische boerderijen waren. Het is niet alleen hoe de dieren moeten leven, al vind ik dat het ergst. Het gaat om alles wat erbij komt: Landschap (mais), milieu, (uitstoot, water) antibiotica (in voeding, in vlees), branden ...
Om het over kalfvlees maar niet te hebben, wie eet dat? En dan nog bloedarmoede ook, om het vlees zo blank mogelijk te houden.
"Voor alle soorten vleeskalveren geldt dat ze hun hele leven lang in een hok staan. De minimale vloeroppervlakte voor een kalf van minder dan 150 kilogram is 1,5 vierkante meter. Worden ze dikker, dan krijgen ze ook iets meer ruimte. Een kalf van 220 kilogram of meer, mag op 1,8 vierkante meter vertoeven". (uit Quest)
Je kan er eigenlijk alleen om huilen. En je dan vervolgens richten op eigen maaltijden, bijna altijd zonder vlees en dus zonder stress hormonen. We zijn niet veganistisch en als we heel soms een stukje vlees eten, zo natuurlijk mogelijk en vooral ... de dieren hebben een heerlijk leven gehad.
---
Wat lag mijn hart vroeger bij Groen Links. Opkomen voor alles wat groen was en voor wie het nodig had. Hoe dingen kunnen veranderen. Bij hun en dus bij mij.
https://overnu.nl/stem-ze-weg/
---