Er staat al een tijd een goedkope week inclusief recepten te wachten. Dat zal ik binnenkort eindelijk maar eens plaatsen.
Havermout-groente koek
1 geraspte courgette
1 beker gemalen havermout
2 theelepels eivervanger
Ringetjes bosui, peterselie, kruidenzout
1 rode peper met zachte smaak, in stukjes (kan ook paprika zijn, of paddestoelen)
Goed mengen en in een bakblikje voor de airfryer doen
(Ik heb de helft in de koekenpan gebakken, maar we vonden het nòg lekkerder uit de airfryer)
20 minuten bakken op 170 graden
1 geraspte courgette
1 beker gemalen havermout
2 theelepels eivervanger
Ringetjes bosui, peterselie, kruidenzout
1 rode peper met zachte smaak, in stukjes (kan ook paprika zijn, of paddestoelen)
Goed mengen en in een bakblikje voor de airfryer doen
(Ik heb de helft in de koekenpan gebakken, maar we vonden het nòg lekkerder uit de airfryer)
20 minuten bakken op 170 graden
Kropsla met geschaafde komkommer, mosterd vinaigrette en knoflookbieslook erbij
Een ideale maaltijd die lekker in de buik voelt.
Er zijn veel variaties mogelijk met de havermoutkoek. In plaats van courgette kan het ook prei, broccoli, ui of iets anders zijn. Wat het ook is, het moet geraspt of heel fijn gesneden worden.
Courgette is heel nat, met andere groente moet een scheutje water of groentebouillon toegevoegd worden.