en wat maken mensen er een puinhoop van, met rotzooi, spuiterij, fabrieken die chemische stoffen uitstoten, al het plastic en andere niet verteerbare producten zoals de autobanden van elektrische auto's enz.
De natuur is sterk, maar misbruik heeft altijd gevolgen en we zullen ervoor moeten boeten.
Dit zouden op de eerste plaats de grote vervuilers moeten doen. Daarnaast kan iedereen bijdragen aan minder vervuiling, een sigarettenpeuk is een goed voorbeeld van onverteerbaarheid.
Maar gelukkig is er nog veel schoonheid en dit is een voorbeeld van volmaaktheid:
Donderkopje
https://x.com/wimdaniels/status/1709281723316662410?s=20
---
Het blijft wonderlijk, dat instituten bepalend mogen zijn voor de gezondheidszorg, maar als er een andere mening of terughoudendheid is, of als mensen alleen maar genuanceerd zijn (was ook met de mondkapjes zo), dan wordt er niet naar geluisterd. Eind 2020 sprak het RIVM zijn onzekerheid uit over de mening dat het virus door de prik niet overdraagbaar meer was.
En hoe hard werd er vanuit vws verkondigd dat het wel zou beschermen? Het was alleen maar een mening want niemand wist hoe het zou gaan werken, er was geen informatie over.
En hebben ze later gezegd, sorry, je kon je oma toch besmetten (juist!)? Niets. Een bericht van december 2020, van het ministerie naar rivm en terug. https://twitter.com/MittemeijerOote/status/1709317627535901181/photo/1
Zo kwam ik weer van het een in het ander en zag ik de resultaten van het verantwoordingsonderzoek van de rekenkamer van hetzelfde ministerie van vws.
https://www.rekenkamer.nl/publicaties/rapporten/2021/05/19/resultaten-verantwoordingsonderzoek-2020-ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport
Dit zijn instanties die bepalend zijn voor ons leven en die ons soms ook de les lezen. Op z'n minst zouden ze het goede voorbeeld moeten geven en open moeten zijn. Open over hoe ze handelen en open voor andermans kennis en ervaringen.
Nog veel belangrijker vind ik dat steeds meer artsen en andere deskundigen zich uiten over de grote gevaren van het prikken. Ik zou een lange lijst kunnen maken. Gerenommeerde, beroemde artsen, zoals bijvoorbeeld professor Wafik El-Deiry, directeur van het Cancer Center aan de Brown University en bekend om zijn werk bij het identificeren van genen die verband houden met kanker. "Er is behoefte aan meer onderzoek naar wat er in stamcellen gebeurt en ik zou daar de kiembaan, het hart (en) de hersenen aan willen toevoegen. Ik maak me ook zorgen over de maandenlange productie van pieken met het pseudouridine in het stabielere RNA. Bloedstolsels, myocarditis, hartstilstanden en andere bijwerkingen zijn gedocumenteerd', voegt El-Deiry toe".
---
Gisteren hadden we kleine groentepasta met broccoli (tegelijk gekookt in een pan) met een saus van geweekte en gepureerde cashewnoten met plantaardige melk, knoflook en edelgist. Alles door elkaar geroerd, met de ontdooide Italiaanse kruiden en versgemalen peper. Die kruiden roken trouwens exact zoals de Italiaanse kruiden die je vroeger in van die doosjes uit de diepvries kreeg in de supermarkt. Het zal nog wel bestaan, maar ik maak het nu altijd zelf. Dit is een maaltijd die regelmatig terugkomt, niet fotogeniek door de saaie kleur, maar zooo lekker! Ik plaats hem toch maar met de wel fotogenieke maaltijd van eergisteren erbij. Gestoomde aardappels met mosterd en peterselie en een bietenslaatje van verse biet, een uitje, een enorme appel en bieslook.