Ik ga ervan uit dat u koffie, thee, olijfolie, peper en zout, kruiden en specerijen hebt.
Uiteraard is het meeste biologisch en als ik iets anders gebruik dan met geen of nauwelijks slechte toevoegingen.
Boodschappen
Volkoren rogge crackers €0,98
6 kleine broodjes €0,79
2 Stokbroodjes €0,75
1 kg bloem €0,89
1 kg volkoren meel €0,89
Gist €0,25 (1/2 voor brood en de 1/2 voor pannenkoeken)
€4,55
Havermout €1,75
Rode linzen €2
€3,75
2 kg aardappelen €3,66
Spaghetti €0,95
Volkoren macaroni €€0,93
Bruine rijst €1,13
€6,67
Uien €1,29
Knoflook €1,39
Broccoli €2,39
Prei €2,98
Spitskool €2,19
Wortels €2,25
Gekookte bietjes €1,54
IJsbergsla €1,31
€14,03
Bananen €2,19
Appels €3,19 (er zitten heel veel biologische appels in een zak)
€5,38
Blik tomaten €0,75
6 blikjes tomatenpuree €1,79
€2,43
Diepvries
Erwten €1,39
15 eieren €6,49
Pond kaas €8,77
Tofu €1,49
€16,75
Margarine €0,79
650 gram pindakaas €2,49
Jam €1,16
Appelstroop €0,99
Chocopasta €0,89
€6,32
2 pakken (2 liter) volle yoghurt €3,16
2 pakken (2 liter) volle melk €2,68 (of havermelk €2,46 of zelf maken)
In volle producten zitten de meest waardevolle stoffen en het vult meer dan mager.
750 gram rozijnen €2,09 (Dit is veel en dus lekker veel gebruiken vind ik)
Friese kruidkoek €0,65
Rol volkoren koekjes €1,09
€69,51 = €17,50 per week
Wat mogelijkheden.
Ontbijt of lunch
- Havermoutpap met banaan
- Yoghurt met havermout en appel of banaan
- Crackers, brood, met een gebakken of hard ei, kaas, appelstroop en/of jam
- Voor zondagen: Boterham met eitje, broodje 1/2 met kaas, 1/2 met jam. Er zijn voor 3x broodjes, dus of zelf bakken of 1/2 stokbroodje gebruiken
- Omelet met gebakken ui en kruiden / geroosterd brood
- Dubbele boterham met sla en krokant gebakken, goed gekruide tofu
- Geroosterd brood, hartig met boter en een beetje zout en een met zoet
- Brood met chocoladepasta, zo of met banaan
- Tosti met zelfgemaakte tomatenketchup van blikje tomatenpuree (zie bij recepten)
Soep
- Linzensoep met ui, wortel en zd brood
- Uiensoep met stokbrood met beetje geraspte kaas, even onder de grill
Aardappelen
- Aardappelschijfjes met erwten uit de diepvries
- Aardappelen in de oven gebakken, door midden gesneden, met dahl (Indiaas gerecht van gedroogde, gespleten peulvruchten zoals linzen met curry, bouillon en kruiden). Voor 2x maken.
- Bietensalade met fijn gesneden stukje ui, appel en bieslook / brood of stokbrood
- Stamppot met gebakken ui en reepjes ijsbergsla en veel kruiden, blokjes hard ei
Rijst
- Nasi met prei, wortel en specerijen die u heeft / gebakken ei
- Rijst met erwten en blokjes tofu
- Rijst met gebakken ui en wortel met pindasaus
- Rijst met dahl en wortelsla
- Rijstkoekjes, hartig of zoet. Hartig met kruiden/specerijen en een gebakken uitje / sla
- Zoet met rozijnen en kaneel
Pasta
- Spaghetti met tomatenpuree, knoflook
- Spaghetti met tomatensaus en een hard ei
- Volkoren macaroni met blokjes kaas en een groente
- Volkoren macaroni met kort gebakken groente en pindasaus
Groente
- Spruitjes (in de zomer sperziebonen) met pompoen (in de zomer zoete aardappel) in kokosmelk,
- Broccoliquiche met sla
- Wortelschijfjes uit de oven (ruim half uur bakken op 190 graden, met scheutje olijfolie)
- Knolsederij in plakken in tomatensausje met geraspte kaas, uit de oven / rijst of aardappelen
- Thaise spitskool met kerrie, gebakken ui, tomaat uit blik, scheut kokosmelk / rijst
Toetjes en snacks
- Yoghurt met banaan
- Yoghurt met rozijnen. Dag ervoor gemaakt
- Yoghurt met appel, rozijnen en kaneel
- Drie in de pan (kleine dikke pannenkoekjes met rozijnen en stukjes appel)
- Pannenkoeken met appelstroop, jam of chocoladepasta, na soep bijvoorbeeld
- Rozijnenkoekjes
- Havermout, wortel, rozijn muffins
Gebakken aardappels met erwten
Aardappelschijfjes van een paar grote aardappels koken tot ze bijna gaar zijn, samen met een beker erwten. Afgieten en weer in de pan doen. 1 lepel olijfolie, 1/4 theelepel chili- of cayennepoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder en peper en zout toevoegen. Even zachtjes bakken en klaar.(Quaint housewife) Yoghurttoetje met fruit toe.
Wortel/appel-rozijn muffins, met kaneel en als u heeft gemberpoeder
Mengen:
250 gram havermout malen of bloem of volkoren meel gebruiken
1 theelepel kaneel en gemberpoeder, of koekkruiden
150 gram geraspte wortel of blokjes appel
snuf zout
75 gram rozijnen of meer
500 ml (plantaardige) melk of water
Als u havermout gebruikt zou ik een eitje of een kleine banaan als bindmiddel gebruiken.
Bij bloem hoeft dat niet en kan het zo, of met 2 theelepels wijnsteen- of bakpoeder.
25 minuten bakken op 200 graden, in de aifryer 180 graden
Vers gebakken lekker, maar koud zijn ze ook lekker.
Dit zijn er 12.
Ik gebruikte ongeveer de helft van het recept, maar evenveel rozijnen en appel (denk ik).
Ik deed het met een muffinvorm in de airfryer en dan zijn het kleine muffintjes. Deze staat op een bonbonbordje.