dinsdag 16 juli 2024

Versleten denkwijze

We waren al heel vroeg op pad vanmorgen, omdat ik even een kaart bij een vriend onder de ruitenwisser van zijn auto wilde doen. Hij is nu in het ziekenhuis en we denken aan hem en hopen dat het niet ernstig is.
Hierna kiekte Henk onderweg de lijsterbes. 


Op zaterdag 22 juni 2024 sprak Dr. Aseem Malhotra, de bekende cardioloog uit Londen, voor een publiek van 600 artsen, wetenschappers en geïnteresseerden op het event  'Health before Profit’ in Amsterdam. Als specialist in diagnostisering en preventie van hartziekten benadrukte hij het belang van een gezonde leefstijl en bekritiseerde hij de invloed van de farmaceutische industrie
Hij zei: "We hebben een pandemie van verkeerd geïnformeerde artsen en onwetende patiënten." Hij riep op tot actie: "Onthoud dat rechten alleen worden gewonnen door degenen die hun stem laten horen. Laten we allemaal blijven spreken, lawaai maken en een betere toekomst creëren voor onszelf en onze kinderen."

Momenteel werkt hij aan een film over zijn visie op gezondheid, getiteld “First do no Pharm,” die binnenkort wordt verwacht. Wat een geniale titel.
Bij hem zou ik ook onder willen duiken, maar zijn huis is vast al stampvoil, met mensen die dat willen.:-) De ondertitel van de film is: "Medicine is not a patient pathway, it's a profit highway."
---
Het is voor mij te onbegrijpelijk, wat goed is mag niet, wat niet goed is 'moet'.
De wereld volledig op zijn kop.
Ik schreef laatst dat ik het over een apotheker zou hebben die aan de goede, menselijke kant stond en Ivermectine voorschreef, samen met een paar andere apothekers. Ik heb het nog niet geplaatst omdat ik de vrouw die hem interviewde niet zo prettig vind. Ze begint altijd met een lied en nou ja, maar ze heeft interessante gasten.

Later: Ik kon de apotheker Arjen Ypma niet vinden, maar hoera, het is gelukt!
Zonder te zoeken, het filmpje stond op de balk en kwam opeens te voorschijn.
https://keuzevrijbijmij.nl/nieuws/apotheker-arjen-ypma-ik-werk-graag-mee-aan-een-wereld-van-geven-en-de-wereld-van-keuze-vrij-bij-mij
Zijn moeder was lichamelijk ziek en ze was dement. Hij maakte een wandeling met haar in de rolstoel. Ze stonden even stil en toen zei ze tegen hem "ga vanuit je hart leven". Het waren haar laatste woorden aan hem. Heldere woorden. Dat is precies wat hij is gaan doen, vanuit zijn hart leven.

Ooit komt er een einde aan iets. Je kan hier nu doorheen kijken. Je had hier kopjes in verpakt Heleen (zusje) maar nu wordt het een poetsdoek.

Henk

Als het echt versleten is houdt het op. Ik vind dit een symbool voor denkwijzes, voor hoe je omgaat met iets. Gewenning aan een patroon, terwijl het niet goed is en misschien nooit goed geweest is. Toch wordt het voortgezet want dat is het eenvoudigst. Het is vaak zelfs de norm geworden.
Hier een uitgebreider verhaal over dezelfde apotheker., dat aansluit bij wat ik net schreef.
Ik weet niet wie het heeft geschreven, maar taalkundig is het niet geweldig, inhoudelijk wel,.
Het gaat over een oude geprogrammeerde manier van denken loslaten. Dat is wat Arjen gedaan heeft en daarom plaats ik het. 
https://www.facebook.com/permalink.php/?story_fbid=668635761933311&id=100063606789034
---
Vorige week waren we kleddernat geregend door een hoosbui die ik niet eerder heb meegemaakt. Het was of ik in de zee stond, zo golfde het, tot mijn enkels in het water, gewoon op straat. We moesten er doorheen lopen om thuis te komen.
Henk vindt nat worden heerlijk, maar dit was wel heel heftig. We probeerden te schuilen ergens, maar het had geen zin. Deze vrouwen vinden het nog fijner dan Henk.
https://x.com/TheFigen_/status/1812486425067020320