zaterdag 13 juli 2024

Viooltjes en vrede

Ik begin met u wat viooltjes te sturen en u een fijn weekend te wensen. Er zijn veel viooltjes in mijn minituintje. Regelmatig vul ik een vaasje.
Alles doet het fantastisch! Ik heb een paar nieuwe plantjes, waaronder lavendel en ik vond dat even spannend want er zaten een paar bruine bloemetjes aan. Ik heb er niets aan gedaan en hij staat in volle bloei. Misschien doet alles het nog beter en uitbundiger door de vloeibare compost, het is goud. We hebben een paradijsje, vol voedingsstoffen.



Zooooo lekker dit.
https://x.com/TheFigen_/status/1809986248259367001

Een paar dagen geleden las ik bij nu.nl de woorden van een Oekraïner: "Ik vind niet dat ik mijn leven verschuldigd ben aan mijn land".
Het Oekraïense leger kampt met een groot tekort aan soldaten. Intussen weigeren veel mannen te gaan vechten. Ze ontvluchten het land op illegale manieren of duiken onder. 
in Oekraïne is een hele industrie ontstaan rond het ontduiken van het leger. Je kunt betalen, doen alsof je fysiek niet geschikt bent of jezelf het land uit laten smokkelen tegen veel geld. Mannen tussen de achttien en zestig jaar mogen de grens niet over."

Honderdduizenden en nog meer honderdduizenden doden en het lost niets op, behalve dat de oorlog groeit.

Dit lied is uit 1989, maar het is in 2020 op deze indrukwekkende manier opgenomen.
Allemaal verschillende kunstenaars, die vanuit idealisme mee deden en er niets voor wilde hebben. Degene die schreeuwt, schreeuwt ook namens mij. Aardse machteloosheid.
https://www.youtube.com/watch?v=1q-Ga3myTP4&list=RD1q-Ga3myTP4&start_radio=1
Ik voel het, maar laat het niet mijn leven beheersen. Ik hoop trouwens nog steeds op een wonderbaarlijke, afgedwongen ommekeer. Wat de oorlogen betreft, wat terreur betreft en wat afgeslotenheid en verdeeldheid betreft.

Inner-

WOKANDAPIX

Ik had het over de pers en hoe kan iedereen hetzelfde schrijven? Ik had het over kloppen. Dit kan niet kloppen. https://x.com/wideawake_media/status/1810655712088899691
---
Meer journalistiek: Een geluidsman frommelde 4 jaar geleden tijdens de live uitzending een briefje met een belangrijke boodschap in de handen van Bruno Bruins. Iedereen moest weten dat de eerste coronapatiënt in een Nederlands ziekenhuis was opgenomen. Live op de televisie, terwijl niemand nog wist wat het virus was, waar het vandaan kwam en wat het zou gaan doen. 
https://x.com/CeesCees72/status/1589871590396768256
---
Hermann Hesse: "Mit der Wahrheit lebt man, sie wird nicht gelehrt". Een van de vele citaten van Hermann Hesse. Ik denk dat ik 18 was, toen ik Narziss und Goldmund las. Vanaf dat moment zat de schrijver in me. Ik zet de link van de youtube pagina erbij vanwege zijn uitspraken, maar ook vanwege de reacties. Reacties over zijn nabijheid en veranderingen die Hermann Hesse teweeg heeft gebracht. https://www.youtube.com/watch?v=LylEvUb2Cq0
---

Ik eindig met de eerste aardbei in ons tuintje. We hebben hem gedeeld en heel langzaam opgegeten. Wat was hij verrukkelijk.