vrijdag 30 augustus 2024

Beeldvorming

Steun en toeverlaat
https://x.com/TheFigen_/status/1828438319987826853
---
Binnenkort gaat de prikkerijkermis weer van start. Als iemand nu nog iets neemt, met alle kennis die er is... Er is niets, maar dan ook niets wat in die vloeistoffen zit dat kan helpen aan een betere gezondheid. Andersom wel! Het is destructief.
In aanvulling hierop; ik zag de grote man, iemand schreef me Bill Gaatjes:-), maar Willem Hekken is de vertaling denk ik. Hij zegt we klooien maar wat aan met de gevaarlijke stof. Hij zegt niet gevaarlijke stof, dat zeg ik, maar hij zegt wel aanklooien. Het gaat hier over leven en dood.
Ik heb wel af en toe bij bepaald nieuws dat ik denk en vooral hoop!, dit is niet echt, dit kan niet waar zijn. Zou het AI zijn, of is hij het wel die het zegt? Hoe zit je in elkaar als je zo met (miljarden) mensen omgaat? Hij zit veel aan zijn gezicht.
https://x.com/Health00810/status/1827568990291685444
–--
Met zijn documentaire 'Indië Verloren' won regisseur In-Soo Radstake onlangs een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. Hij vertelt over de jaren onderzoek die hieraan voorafgingen.
Hij zegt: “Jaren geleden bekeek ik een videoproject waarvoor ze negen oorlogsveteranen en een dienstweigeraar hadden geïnterviewd. Het viel me op dat deze mensen allemaal dezelfde terminologie gebruikten. ‘Politionele acties’, ‘humanitaire missie’, ‘orde en rust brengen’. Op de dienstweigeraar na hadden ze geen idee dat ze in een onafhankelijkheidsoorlog terechtkwamen. Daar heb ik een tijdje over zitten nadenken. Ineens dacht ik: hoe doe je dat eigenlijk, als overheid, hoe zorg je dat iedereen met hetzelfde idee op pad wordt gestuurd? 
Hoe de Nederlandse politiek door middel van propaganda en censuur de koloniale oorlog in Indonesië probeerde te verkopen en hoe groot de kracht van beeldvorming is
Indië Verloren is voor mij primair een film die gaat over framing, propaganda, beeldvorming, en hoe politiek en media elkaar beïnvloeden in het narratief". 

GDJ

In het artikel wordt Poetin aangehaald als het om propaganda gaat, maar voor mij is dit precies wat er in Nederland (Europa, de wereld) gebeurt. Je hoort alleen hetzelfde verhaal en de rest blijft onzichtbaar. Dat de consequenties in landen met dominante regimes veel groter zijn is duidelijk, maar het gaat niet om erger, ergst, het gaat erom dat het gebeurt.
Ik las ook iets over de zwarte bladzijde in de geschiedenis van de journalistiek in WO2, waar niet over gepraat wordt.
De geschiedenis blijft zich herhalen. Deze filmmaker kwam er nu achter, dat er geen openheid is, maar zoveel mensen nog steeds niet.

Henk las me net uit het boek dat hij leest voor dat woorden (van bovenaf) veelal verhullen in plaats van onthullen. Om het volk onwetend te houden. En dan gaat het over de hele geschiedenis.
 ---
Ik zag die nieuwe minister over het uitstel van Mikael en zijn moeder. Wat een kilte. Ik denk echt dat hier veel mensen zijn die beter niet hadden kunnen komen, maar echte vluchtelingen natuurlijk wel! Deze jongen is hier geboren, heeft hier zijn school gedaan, hij is hier gelukkig en hij zou naar het gymnasium gaan. Het is een nachtmerrie zegt hij. De reden dat hij met zijn moeder terug moest is omdat ze lang uit beeld zijn geweest. Zijn vader heeft wel een verblijfsvergunning. Hij zou nu bij zijn vader kunnen wonen wordt gezegd. 
Hij is bij zijn moeder opgegroeid en heeft zijn vader jarenlang niet gezien. En naar Armenië? Hoe zou hij naar een land kunnen gaan dat hij niet kent, waaruit zijn ouders gevlucht zijn, met alle redenen van dien, waarvan hij de taal niet spreekt, dat hem geen toekomst biedt. Ik hoop van harte voor hem en zijn moeder dat het goed afloopt. 
---
'Zo'n 10 procent van de Nederlanders worstelt met hoge kosten voor vervoer. Sommigen gaan zelfs niet meer naar het ziekenhuis of naar familie omdat ze geen geld hebben voor een ritje met de bus of de auto'.

Dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteit (KiM). Dat zag ook dat de prijzen voor vervoer in de afgelopen acht jaar met 30 procent zijn gestegen, wat meer is dan de inflatie in die periode.


jean52Photosstock

donderdag 29 augustus 2024

Uitje

Wat hebben we genoten van 'verhaald-verbeeld' in Museum Belvedere in Heerenveen. Origineel, grappig en wat al niet meer. https://www.museumbelvedere.nl/nl/nu_te_zien/kabinetten/
Eerst zoals altijd een heerlijk kopje koffie buiten, bij het lekkerste weer van de wereld gedronken.
Met oranjekoek voor Henk. Beetje gekke foto van mij, maar ach.


Zonnig, zacht windje en dan die mooie plek ... luisterend naar een intelligent gesprek van twee oudere mensen en een jongere vrouw. Ze liepen ook voor ons in de tentoonstelling en wat een genot om het enthousiasme en de inhoudelijke vragen en opmerkingen te horen. Ik schreef het gisteren aan een vriendin, we laven ons aan gelijkgestemdheid, op welk gebied ook en zeker op de voor ons belangrijke. Het doet intens goed. 
 

Dit was bij het Douwe Egbertsstraatje, een doorkijkje met op de voorgrond 'Kaskade', met de beroemde koffiepotten van Klaas Gubbels.



We hadden een nachtje in Heerenveen geslapen (want 43 jaar geleden ...), waar we verrukkelijk hadden gegeten en ontbeten!


De nacht was erg kort, alleen al door een terreurmug. Det zo'n klein beestje zoveel invloed heeft. Gelukkig was er een ventilator, dat verzachtte het leed van de warmte en de mug, maar toch ...
Er waren op de weg naar het museum allemaal nieuwe rotondes die nog niet doorgedrongen waren tot de navigatie. We reden rondjes. Na het museum gingen we nog naar het Douwe Egbertsmuseum. We liepen de andere kant op, terwijl de parkeerplaats ernaast lag. :-) Het was ook eigenlijk een beetje te veel, maar de plek is een aanrader. 
Voordat we weer vertrokken hadden we blijkbaar allebei in poep getrapt dus de hele terugweg reden we in die geur naar huis, bah, maar ... het was een mooi uitstapje!
En nu heerlijk om weer thuis te zijn!
---
Nu is het twee dagen later en stond er net weer een verrassing van M. voor de deur.
Nazomer overvloed. Er was een kaartje bij waarop stond de mooiste dahlia ooit, jaaa, wat hou ik toch van dahlia's! Verder pompoen, courgette, palmkool, doorgeschoten 
venkel, voor de zaadjes, chioggia biet. Wat ontzettend lief. 



maandag 26 augustus 2024

De enige en dure boodschappen

Henk en ik deden gisteren of we de enige levende wezens op de wereld waren want we zagen helemaal niemand. Dat komt veel vaker voor, maar we waren heel vroeg en het was zondag. Het was dus extra stil, heerlijk. We speelden het even door, alleen maar wij. Op een gegeven moment legde Henk me uit wat asfalt was. Asfalt, waar wegen van werden gemaakt vroeger, die door het landschap werden gelegd!! Door het landschap gelegd, hoezooo, wie verzon zoiets?
Ik zal het altijd belachelijk blijven vinden en intens zonde voor dier, mens, aarde.
En dit is Los Angeles.
https://x.com/timecaptales/status/1827706243261100304
Ik moet er opeens aan denken dat ik vroeger van school werd gehaald en dat dat via een hobbelig pad ging. Ik denk eigenlijk dat het er nog steeds is. Ik ga het niet controleren want nu is het in ieder geval in mijn hoofd zo.
---
"Prijsverlaging in supermarkt niet meer mogelijk: Wen maar aan dure boodschappen’".staat er in de krant. Daar zijn we allang aan 'gewend', het is al jaren zo. Kijkt u maar hoeveel u een paar jaar geleden betaalde voor iets en hoeveel dat nu is.
Ik geef op het moment veel te veel uit, maar kies voor wat goed is voor ons. en waar we ons mee verwennen. Ik heb nog nooit zoveel aardbeien en frambozen als dit jaar gegeten bijvoorbeeld en dan het beste van het beste. En dat geldt voor alles.
Als we gezond waren zou ik anders boodschappen doen. vooral basisproducten kopen, waar zoveel mee te doen is. Voor veel mensen is het ook eigenlijk een noodzaak en toch worden er vaak andere keuzes gemaakt. Goedkoop zonder veel voedingsstoffen of maaltijden overslaan. Dat hoeft nooit en tenzij het oorlog is zou dat bij ons ook nooit voorkomen, we houden veel te veel van eten en van goed voor onszelf zorgen. Met alleen rijst, linzen, havermout en de goedkoopste groente en fruit en liefst eigen kruiden kom je al heel ver. 
Werd dit maar een vak op school, zelf kweken en koken, creativitet.

Twee heel eenvoudige, goedkope en gezonde maaltijden. Aardappeltjes, spinazie à la crème met flink versgemalen peper en een tomatenslaatje.



Rijst,linzen, veel groente en kruiden.



In veel andere landen is de situatie veel schrijnender want daar zijn de financiële voorzieningen meestal slechter. Om nog even op Australië terug te komen, 400.000 vrouwen onder de 50 zijn dakloos. In Amerika leven veel mensen in hun auto of in een soort zelfgemaakte kampen. In Duitsland graaien niet alleen jonge mensen, maar ook bejaarde mannen en vrouwen in vuilnisbakken of ze nog iets te eten vinden, of voor lege flessen. Om het over Engeland maar niet te hebben. Ik zag een man die van 30 pond per maand moet leven. Er is daar ook zo ontzettend veel armoede en dakloosheid, ook onder kinderen. https://www.youtube.com/watch?v=35DYUQwUPt0 In Engeland doen veel mensen de verwarming niet aan als het koud is en nu zag ik dat de energie nog 10% duurder wordt.
Eerder plaatste ik een bekroonde(?) documentaire over armoede bij kinderen. Er is veel te zien over armoede in de verschillende landen. 

Een paar dagen geleden was hier 'Schuld en boete' te zien.  
1 op de 11 huishoudens heeft problematische schulden.
Een grote groep raakt verloren in de schuldenindustrie. Het woord alleen al schuldenindustrie. Mensen zitten in grote financiële problemen en zelfs daaraan willen mensen nog geld verdienen. https://app.nlziet.nl/play?context=OnDemand&id=eI84mo91nU-egqXDG_9tJA

 

Clker-Free-Vector-Images


Liefde kost niets, zo schattig dit.
https://x.com/Enezator/status/1827249763118412286

zaterdag 24 augustus 2024

Onrust en rust

(Ook dit is van een paar dagen geleden. Het is nu bewolkt, maar er is warm weer onderweg)
Normaal gesproken schrijf ik elk jaar dat op 15 augustus mijn lievelingsperiode begint, maar het voelt nu nog of de zomer nog volop bezig is. Toch, vanmorgen was het even meer zoals vroeger, zonnig, maar koel, heerlijk!!! We zagen deze mooie paddestoel.


-
Er is zoveel over medicijnen te schrijven. Elke dag is er nieuws over en elke dag zien we hier in de omgeving hoe de pillen uitgedeeld worden. Net las ik een artikel over medicijntekorten, wat veel doet met de mensen die ze krijgen en met apothekers. Het zorgt voor grote onrust. Er wordt dan iets anders geven. Welke gevolgen heeft dat?
Maar wat me vooral keer op keer raakt is dat ik nergens zie dat mensen zich afvragen hoe het toch komt dat we in een wereld leven, die volgepompt wordt met chemische middelen.
Een belangrijke vraag die eraan vooraf gaat, als we het bijvoorbeeld hebben over de medicijnen die op je psyche werken, hoe komt het dat er zo onvoorstelbaar veel kinderen (en volwassenen) zijn die een psychische 'stoornis' hebben. Ik heb even gekeken naar de voorkomende 'stoornissen' en het is een lange lijst, met veel afkortingen waarvan ik geen idee heb wat ze betekenen. Waar komt het allemaal vandaan? En vervolgens, heeft iedereen dat ook echt of wordt het zo genoemd, omdat er nu eenmaal een naam aan gegeven moet worden, een beperkende  stempel op gedrukt?
En dan komen die miljoenen medicijnen, die van alles doen in die hersentjes en in de rest van het lichaam. En vervolgens komt het in het water terecht en waar al niet meer, en wat zijn daar dan weer de gevolgen van?
Wat zou het schelen, als mensen zichzelf en elkaar accepteerden, met alles erop en eraan.
Naast de aandacht te richten op wat GOED voor iedereen is, heilzaam, zonder dat het van alles beschadigt. Een natuurlijke leefwijze, geen chemische!
Een medicijn alleen in het uiterste geval, als er echt niets anders mogelijk is, of het nu om het lichaam of de geest gaat. Ik begrijp heel goed dat een medicijn gemakkelijker is en daar is geen extra personeel voor nodig, maar het is een wereld die ver van me afstaat.  
Het artikel ging over een vader die vertelt over het tekort aan medicijnen voor zijn kinderen. Het ene kind heeft adhd, het andere autisme. Soms lijkt het of in elk gezin wel iemand (of meerdere en soms iedereen) is die iets dergelijks heeft. Vader vertelde dat het nu minder een probleem is omdat in de zomer de dosis sowieso verlaagt wordt. Er is dan dus meer ontspanning. En wat is er allemaal nog meer wat goed goed doet?
Misschien schreef ik dit al, maar pillen komen ook zo ongeveer in elke film of serie voor die we zien. Iedereen vindt alles maar normaal en dat vind ik eigenlijk nog het ergst van alles.
---
Hoe was vroeger een bezoekje aan het strand? De Baltische zee 1930.
Wat een rust...

-

dinsdag 20 augustus 2024

Oud Utrecht

Het is heerlijk, om zo nu en dan een prachtige foto te plaatsen van 'Utrecht in oude en nieuwe foto's', dat we bij Facebook volgen.
Dit was de Biltstraat. Een groter verschil met nu is nauwelijks mogelijk, al staan er nog wel wat mooie huizen, maar vooral het verkeer... Wat een rust straalt dit uit. 


maandag 19 augustus 2024

Nieuw woord

Goedemorgen lieve lezers, ik hoop dat u een fijn weekend heeft gehad.

Ik heb een nieuw woord geleerd, polyfarmacie. Dit betekent  dat je je niet alleen op de mensen (hoeveel mensen zijn er werkelijk ziek?) richt die ziek zijn, maar ook op de gezonde mensen, zodat iedereen voorzien kan worden van medicijnen.
https://x.com/VigilantFox/status/1824272701948600338
Ik las een treffend verhaal van de vader van iemand, die gezond leefde en veel beweging had.
De man was helemaal in orde, had alleen een wat 'hogere' cholesterol.
Hij gebruikte nooit medicijnen, maar de arts drong aan, dus hij nam de cholesterolverlager. Statines zorgen voor allerlei bijwerkingen, zo ook bij hem. Hij kon niet meer bewegen zoals hij gedaan had en werd passief. Alle energie was weg. Hij stopte met het medicijn, veranderde iets aan zijn voeding, waaronder meer havermout en zijn cholesterolniveau daalde (als dat al nodig was). Hij heeft nu weer energie en voelt zich helemaal goed.
---
Hier zijn geen woorden voor, een Australische vrouw 2x gevangen genomen en daarna een enkelband, niet omdat ze crimineel was (wie is het slachtoffer vroeg ze?) maar omdat ze tegen de prikken was. In de gevangenis lag er een druk om slaapmiddelen en/of antidepressiva te gebruiken (zie vorige alinea). De advocaat die ze had deed niets om haar te helpen dus ze heeft zichzelf verdedigd. 1 1/2 jaar van haar leven heeft dit drama gekost. Vorig jaar maart is ze van alles vrijgesproken ... https://x.com/toobaffled/status/1824242505099121141
De landen die vroeger een groot gevoel van vrijheid gaven zijn nu het meest beperkend. Hoe bestaat het toch?

OpenClipart-Vectors
---
Op 2 februari 1989 zei de Universiteit Utrecht:"Vaccin tegen coronavirus zorgt voor nieuwe ziektes."
---
De begroting voor ziekenhuizen begint met: Hoeveel operaties ga je doen het komende jaar??? Wat een merkwaardige vraag, dat kan je toch niet zeggen? Achteraf wordt gekeken heb je die hoeveelheid gehaald, dan krijg je het daarvoor afgesproken gedrag.
Het kan dus zijn dat operaties die niet zinvol worden geacht toch uitgevoerd worden, om maar aan dat bedrag te komen. Ook als het ten koste gaat van de patiënt!!! Een lichtere behandeling was mogelijk geweest, maar gebeurt niet vanwege minder inkomsten.
Radar ging hierover: https://www.youtube.com/watch?v=B6hESet2B9k
Gelukkig zijn ook hier mensen die eigen initiatief tonen en het belang van de patiënt voorop hebben staan, maar al zijn de resultaten heel goed, het is een wankel evenwicht. Mag dit ontworpen programma blijven bestaan? Laten we het hopen.


 lu94007

vrijdag 16 augustus 2024

Onbaatzuchtig

Gisteravond zoete aardappelblokjes, gebakken ui, shiitake, tomaatjes, veel knoflook, spinazie en verse (eigen) groene peper en peterselie.

Henk

---
In het verongelukte Braziliaanse vliegtuig zaten 8 artsen die onderweg waren naar een internationale conferentie in Sao Paulo. Ze zouden hier hun bevindingen over turbokankers
en auto-immuunziekten die momenteel overal ter wereld veelvuldig voorkomen ten gevolge van de prikken presenteren.
Er was een arts die op het laatst haar ticket veranderde omdat haar vader een voorgevoel had.
Het heeft haar leven gered. 

---
Er zijn documenten opgedoken waaruit blijkt dat Mod. altijd heeft geweten dat 'de injecties' van de farmaceutische gigant kanker veroorzaken. 
https://x.com/toobaffled/status/1820364910960005541
Er is langzamerhand heel veel informatie te vinden. 
https://www.theepochtimes.com/health/billions-of-copies-of-dna-impurities-and-contaminants-in-a-single-dose-of-covid-19-mrna-vaccine-preprint-5515324

Ik las dat een meneer, Rein, 71 jaar, al voor de 43e keer met 50 kinderen (en 10 vrijwilligers) op vakantie gaat. Kinderen die dat anders niet zouden kunnen. 
https://www.nu.nl/uit-andere-media/6324432/rein-71-gaat-voor-43ste-keer-op-vakantie-met-vijftig-kinderen.html 
Het is fijn dat er zoveel onbaatzuchtige mensen op de wereld zijn. Ze zijn overal. Soms zichtbaar, vaak onzichtbaar, maar ze zijn er en zorgen voor  zorg, voor kleur of houden zelfs levens draaiende.



 

dinsdag 13 augustus 2024

TIP (groente nieuw leven inblazen)

Bosuitjes (kunnen jaren blijven leven op deze manier), prei, sla en andijvie zet ik in de grond, maar met champignons op deze manier heb ik geen ervaring. Wat een leuk idee. Ik ga het proberen.
Op deze manier kunt u, ook binnen, altijd iets van groente hebben.
https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/huis-tuin-hobby/11-groenten-die-u-kunt-laten-hergroeien/

Een dag verlaat

Ik had geen zin om om uitgebreid te koken, te warm, dus een van de meest simpele maaltijden, die bijna niets kost. Rode ui bakken, knoflook erbij, nasikruiden en daarna de gare rijst meebakken. Scheutje tamari, bosuitjes, die heb ik altijd, een handje pinda's en wat verse peper, die nu opeens rood was, terwijl het groene peper is!! Tot slot nog wat gebakken uitjes erover. 
Henk

Een nieuwe week. Het wordt boven de 30 graden vandaag.
Wat genieten we op zulke dagen extra van onze frisse ochtendwandelingen. Toen we weggingen was het 19 graden. We drinken nu ons na het ontbijt kopje koffie en dan gaan we naar buiten voor de vitamine D. Dan is de zon nog lekker en voelen we even de zon op onze huid. Daarna schaduw.
---
Ik kende vroeger iemand die werkervaring opdeed bij het IND en ze werd er onpasselijk van, zo hard was het. Ze ging er gauw weer weg. En ook de verschillende boeken die ik hierover gelezen heb, onmenselijk. Het is nu waarschijnlijk veel moeilijker om het kaf van het koren te scheiden, het gaat niet goed. Hoe komt het dat er zoveel  mensen, vooral jongeren zijn die negativiteit verspreiden, onderdrukking willen, hoe komen die hier? 
Het zijn er zoveel, door heel Europa. En hoe wordt de onderdrukking op nieuwe generaties doorgegeven? Jongetjes die in het Jeugdjournaal zeggen dat meisjes geen korte rokjes aan mogen. En aan de andere kant en soms misschien ook tegelijkertijd, mensen die veiligheid, aandacht, rust nodig hebben. Een deel van die mensen wordt snel of later, of veel later uitgezet. Als het dan ook nog om kinderen gaat die hier zijn opgegroeid, niets van het land van hun voorouders kennen, de taal en de cultuur vreemd is voor ze, waardoor ze zich ontheemd zullen voelen. En dan nog het gevaar, nu of wat komen gaat. Hoe kan je?? En dat diploma's hier niet gelden en mensen niet mogen werken, terwijl ze niets liever willen? (De helft van de mensen uit de Oekraïne heeft hier wel werk, waarom dat verschil?) Onbegrijpelijk. Als je gevaar loopt of je kan niet in vrijheid leven en je vlucht dan hoop je dat er voor je gezorgd wordt. En als mensen tot rust zijn gekomen verwacht je integratie en inzet. Dat zijn de mensen die wij altijd bij de grote bibliotheek zien, mensen die les krijgen, die enthousiast en leergierig zijn. We zien soms veel mensen tegelijk, ik weet niet wat er dan gebeurt, er zijn praatgroepen. Het bruist en er heerst een heel goede sfeer. Ik word er blij van. Dan kan er zoveel moois uitgewisseld worden.

Dit verhaal is een goed voorbeeld van de situatie.
https://www.nu.nl/uit-andere-media/6324124/zo-gaat-het-nu-met-afghaanse-zusjes-die-ook-per-se-ons-land-uit-moesten.html
---
Er zijn al jaren artsen die waarschuwen voor bloed van geprikten. Het blijkt dat er veel mensen zijn die na een bloedtransfusie van een geprikte te hebben ontvangen bloedproppen, hersen en hartinfarcten krijgen. Wat is er nog veilig? Hoe meer je erin duikt hoe minder erover blijft.
https://x.com/2_bloempje/status/1821561957465387187

---
Hier hoeft geen tekst bij. https://x.com/SteigstraHerman/status/1822864005871931521
---
Nieuw Japans onderzoek bewijst dat de prikken van Pf en Mod ongeoorloofde wormachtige entiteiten bevatten. Ze worden omgezet in  complexe structuren, die stolsels in het lichaam veroorzaken. (Wat balsemer Richard Hirschman ontdekte en blootlegde in de film Died Suddenly). Dr. Young Mi Lee en Dr. Daniel Broudy van de Okinawa Christian University ontdekten deze “niet bekendgemaakte extra gemanipuleerde componenten” door ongebruikte vaxx-flesjes gedurende 3 weken te isoleren en ze vervolgens onder een vergroting van 400X te onderzoeken. De stolsels waar het in het begin vaak over ging, vooral bij uitvaartverzorgers, zijn hier zwart, maar ik heb ze ook in het wit gezien. 
https://x.com/DiedSuddenly_/status/1821862671328714830
Meer foto's van de studie https://x.com/DiedSuddenly_/status/1821869199699910959
En dit is het onderzoek zelf: https://mail.ijvtpr.com/index.php/IJVTPR/article/view/102

Mensen worden robots door de prikken las ik en dat is al te merken vind ik door wat er allemaal gebeurt in de wereld. Hoe heerlijk is het dan, om zoals vrijdag beschaving en schoonheid te ervaren. Ik voelde me gelukkig. Even in een omgeving te zijn die me terugbracht naar vroeger. 
---
Toch was er vanmiddag in de schaduw ook nog een windje en was het lekker. Nu binnen en ik ben ijs aan het maken, Griekse yoghurt met banaan en bosvruchtencompote.

Henk


Het was zooo lekker.

 


maandag 12 augustus 2024

Warme wijsheid

Handenvol groente en kruiden pluk ik elke dag, wat een rijkdom.
Die vreugde overstemt alles. Het sluit aan op de wijsheid van hieronder.
Oorspronkelijke bewoners, die altijd dicht bij de natuur hebben geleefd, hebben ons zoveel te vertellen. Ik heb wat dit betreft het meest over Australië gelezen, over de diepe verbondenheid met de aarde en spiritualiteit. Kort geleden kwam ik deze tekst tegen, over de kracht van je handen en ik moest hieraan denken toen ik een smoothie maakte van sinaasappelsap, water, snijbiet, sla, peterselie en appel.

"Grandma how do you deal with pain?"
"With your hands, dear. When you do it with your mind, the pain hardens even more."
“With your hands, grandma?"
"Yes, yes. Our hands are the antennas of our Soul. When you move them by sewing, cooking, painting, touching the earth or sinking them into the earth, they send signals of caring to the deepest part of you and your Soul calms down. This way she doesn't have to send pain anymore to show it.
"Are hands really that important?"
"Yes my girl. Think of babies: they get to know the world thanks to their touch.
When you look at the hands of older people, they tell more about their lives than any other part of the body.
Everything that is made by hand, so it is said, is made with the heart because it really is like this: hands and heart are connected.
Think of lovers: When their hands touch, they love each other in the most sublime way."
"My hands grandma... "
"Move them my love, start creating with them and everything in you will move.
The pain will not pass away. But it will be the best masterpiece. And it won't hurt as much anymore, because you managed to embroider your Essence.


Ik merk als mensen hun aandacht op een krampachtige manier richten op ongemak of pijn, de pijn altijd erger wordt. Overgave ontspant en de aandacht verleggen of iets creëren ontspant ook. Ik doe het eigenlijk de hele dag door en het ontspant niet alleen, maar het geeft me ook heel veel voldoening.

zaterdag 10 augustus 2024

Watermeloen'ham'

Ik vind dit zo'n leuk recept dat ik het even door wil geven. Watermeloen'ham' van de bbq, maar er komt geen ham aan te pas. Hoe zou de structuur worden? Spannend recept.
https://www.jumbo.com/recepten/watermeloenham-van-de-bbq-505989?lid=c242305c2mds&utm_medium=email&utm_source=extras&utm_campaign=alwayson&jh_subth=content&utm_creative_format=singleshot&utm_marketing_tactic=b2c_commercieel_activatie_m2&utm_content=week32

Jumbo


Kunst

 

Gistermorgen hebben we ons opgelaad aan prachtige kunst. Ik had geen idee dat het me zo zou raken. Dat weet ik toch nooit van tevoren en dat is ook altijd weer het fijne. Het kwam nu denk ik ook doordat de kunstenaars hun werk begin 1900 maakten, ik voelde de sfeer van die tijd duidelijk. Het is mijn lievelingsperiode.
https://drentsmuseum.nl/tentoonstellingen/christine-en-janus-van-zeegen

Dit is de langzaamste lift van Nederland.





Er waren keramische diersculpturen van o.a. Carolein Smit.
Interessant om haar verhaal op een video te horen en zien.

---
"Een groep vooraanstaande Nederlandse wetenschappers en virologen heeft zojuist een verontrustende ontdekking gedaan over de nieuwe, door Bill Gates gefinancierde ‘self-amplifying mRNA’ (SAM)-vaccins. Onderzoekers slaan alarm nadat ze hebben ontdekt dat de SAM-vaccins “ongewenste en gevaarlijke verbindingen” kunnen vormen met andere dodelijke virussen bij mensen".

Bovenstaande las ik en het is alleen maar het begin van een artikel. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Therapy. Voordat ik het ging plaatsen wilde ik er eerst meer over lezen. Ik keek dus bij Wageningen en de inhoud komt grotendeels overeen, maar de onderzoekers, virologen Tessy Hick en Gorben Pijlman zeggen na experimenteel onderzoek dat de praktische gevaren verwaarloosbaar zijn. Ze slaan dus juist geen alarm. Bekend verhaal. Dan wordt het pas echt eng voor mij. Er is geen enkele ervaring met mensen dus hoezo kan je er iets van zeggen? Ik vind het allemaal doodenge ontwikkelingen en ik begrijp werkelijk niet dat er mensen zijn die zich hiermee bezig houden. Wat mij betreft druist het tegen alles in wat met leven te maken heeft. 
https://www.wur.nl/nl/onderzoek-resultaten/onderzoeksinstituten/plant-research/show-wpr/nieuwe-mrna-vaccins-lijken-veilig-voor-mens-en-milieu.htm
---
Ik zag net de kop van een artikel, dat over twee vrouwen ging:"Lekker urenlang frituren in de zon." 

Een paar dagen geleden hadden we broccoliquiche met komkommer.

Ik wens u een fijn weekend.


vrijdag 9 augustus 2024

donderdag 8 augustus 2024

Veel

Eerst maar weer eens een 'vrolijke appelstroop en biologische kerstomaatjes bij de na het dutje thee.



Wat ik altijd zo gek vond was dat artsen en wetenschappers zeiden dat men erachter was gekomen dat de ingespoten vloeistof van de prik niet in de arm bleef, maar zich door het lichaam verspreidde. Dat is toch altijd zo, anders zou een vaccin tegen zeer ernstige ziektes  toch niet kunnen werken? Aan deze uitkomst ging dus blijkbaar vooraf dat ze zeiden dat dat wel zo was. Er blijft volgens mij alleen iets op een plek als het om iets oppervlakkigs gaat. De beet van een giftige slag, of van een teek bijvoorbeeld komt ook overal. Als het op een plek bleef zou je bijvoorbeeld geen ziekte van lyme kunnen krijgen. Het is zo logisch, het komt in je bloed en dus kan het alle organen bereiken. En dan heb ik het nog niet over alle andere sappen in je lichaam. Alles is aan elkaar verbonden en dat is juist het mooie van ons lichaam.
Ze kunnen daarom in je bloed zien of je besmet bent met een bacterie of virus. Als het op een plek bleef kon dat niet. Ik weet niet wie indertijd gezegd heeft dat het op een plek bleef, ik neem aan een deskundige, maar dan is toch meteen het vertrouwen in zo iemand weg? En dan zijn er ook nog mensen die het aannemen, die alles aannemen, wat er ook gezegd wordt. Voelen hoe het zit, nadenken en eventueel of sowieso informatie zoeken. Je hoeft geen arts te zijn om dingen uit te zoeken, integendeel, met een open blik ontdekken wat er aan de hand is. En vervolgens bezig gaan met de oorzaak, als die niet duidelijk is. 
Een heel interessante, vaak noodzakelijke zoektocht, voor jezelf en/of voor mensen die dichtbij staan. Je wil toch weten wat er gebeurt en waarom?
---
Er is naast alles wat al duidelijk was, ook radio-actief materiaal in de prikken gevonden, maar ik weet niet over welk merk het gaat, of zit het overal in, of alleen in bepaalde landen? Een advocaat vertelt erover. https://x.com/toobaffled/status/1820403557922943111
Er is een rechtszaak (wereldwijde Class Action-rechtszaak) gaande.
---
Op de website Volksgezondheid en Zorg van de overheid staat:

Toename van antimicrobiële resistentie
"Er is een toename van antibioticaresistentie van bacteriën, terwijl er bijna geen nieuwe antibiotica meer worden ontwikkeld. Hierdoor is antibioticaresistentie een bedreiging voor de volksgezondheid geworden. Een bacteriële infectie die normaal gesproken gemakkelijk met antibiotica te bestrijden is, kan als gevolg van resistentie tot een ernstige ziekte of zelfs tot de dood leiden". 

Het gaat nooit over de artsen die maar voorschrijven (niet allemaal!*), hoe meer hoe beter. Er zijn veel gevolgen duidelijk. En de gevolgen die nog niet of minder zichtbaar zijn, zijn er net zo goed. 

Ik heb even verder gelezen op die officiële website"

"Dementie* belangrijkste doodsoorzaak in 2022
Meeste verloren levensjaren door Longkanker in 2022
Meeste gezonde levensjaren gaan verloren aan coronaire (coronairen zijn kransslagaders) hartziekten
Coronaire hartziekten zijn verantwoordelijk voor meeste ziektelast"

 Ik kijk mijn ogen uit op de website, al is het voornamelijk een groot narratief. Dit las ik net:
"In 2022 overleden 9.259 personen met beroerte als onderliggende doodsoorzaak (De ziekte of de gebeurtenis die aan de basis ligt van een aaneenschakeling van gebeurtenissen die tot de dood leidt.), 3.969 mannen en 5.290 vrouwen. Bijna 60% van de beroertes die tot sterfte leidden was van het type 'slecht omschreven."

*Je overlijdt toch niet aan dementie zelf, hoe zou dat kunnen, maar aan onderliggende aandoeningen? Het is voor mij net zoiets als dat iemand stierf door of met corona.
En dan lees ik bij Alzheimer Nederland:
"Mensen overlijden meestal niet aan alzheimer zelf, maar aan aandoeningen die ze door de ziekte krijgen. Zo overlijden veel mensen aan een longontsteking omdat ze moeite krijgen met slikken. Daarnaast vormen ondervoeding en een verminderde weerstand een risico".

*Er zijn ook kritische artsen, die niet gemakkelijk iets voorschrijven. Zo heb ik een vriendin die eerst 7 medicijnen kreeg. Met 5 is ze gestopt want daar had ze last van. Nu had een praktijkbegeleider haar een medicijn aangeraden voor als ze vastliep in de neuropathie aan/in haar voeten. Ze heeft zelf inmiddels van alles ontdekt om de last te verlichten, naast het proces van acceptatie. Haar huisarts raadt aan vooral door te gaan met hoe ze bezig is en raadt het medicijn juist af, het is een sterk goedje en heeft te veel bijwerkingen.
Gelukkig, je wordt er suf van en duizelig, het wordt ook als slaapmiddel gebruikt (moet denken aan mijn moeder die ooit een slaapmiddel kreeg en meteen een ongeluk veroorzaakte) en het is een antidepressiva. 
---
Over goede artsen gesproken ... dit is indrukwekkend, al maakt het onrecht heel verdrietig.
14 verhalen over vervolging, politie-invallen, hoge boetes, beroepsverbod en gevangenneming.
https://www.youtube.com/watch?v=QrVq22fZA7A

Hoeveel het ook kost, deze artsen, waar ik immens veel bewondering voor heb laten zich niet het zwijgen opleggen, laten zich niet verpletteren.

geen naam

Ze blijven zichtbaar (!) groeien en bloeien, door alles heen, zodat patiënten en andere mensen zich gesteund voelen en genieten van hun kracht. Kracht waar ze zich aan op kunnen trekken. Wat een schoonheid.

HUNTER16
 

zondag 4 augustus 2024

Een beetje verliefd

Goedemorgen, op deze deels zonnige zondagmorgen.
We waren bij onze mevrouw, die helemaal gelukkig is in haar nieuwe thuis. 
Het personeel is respectvol en heel lief naar de bewoners toe. We waren er de afgelopen week zelfs twee keer omdat we nog wat spullen hebben gebracht, vooral kleding, maar ook een prachtig Mariabeeld en een foto met haar zoon als kind en haar. Het hoort allebei bij haar. Ze was zo blij en even was alles weer zoals vroeger. Het contact met zoon was niet eenvoudig, maar dit is zo'n schattige foto, pure liefde. Ze ziet ons trouwens altijd aankomen en vaak loopt ze ons tegemoet. Ze kan niet naar buiten, maar ze loopt dan naar de ingang. Ze moet dan nog even geduld hebben want we gaan met een pasje twee deuren door waarvan de een pas opengaat als de ander dicht is. Wat ik nu eigenlijk vooral wil zeggen over haar is dat ze een beetje verliefd is. Ik zag het meteen aan haar stralende blik en de lippenstift die ze op had. Nog steeds is het een heel charmante vrouw. Ze zei: "Het is zo fijn als iemand die aandacht voor je heeft." Ze zei ook: "'s avonds doe ik wel de deur dicht hoor, dat hoef ik allemaal niet meer." :-)

Alexas_Fotos


Er zijn een paar tuinen, waaronder een werkelijk schitterende bloementuin, kruiden en ik geloof ook iets van groente, waar bankjes staan en er is een terras. Hier kan ze overal zo in lopen. 
---
Ik schreef er al heel vaak over en ik ga er zeker mee door, ik heb zoals bij veel medicijnen, vooral ook bij cholesterolverlagers altijd een raar gevoel. Ze stellen alles steeds scherper af, het moet allemaal steeds lager, waardoor er sneller en dus meer medicijnen gegeven kunnen worden. Hoe is die uitdrukking ook alweer? A patient cured is a customer lost.
Terug naar de verlagers. Ik vind het onnatuurlijk om iets waar je hersenen mee omgeven zijn, verzadigd vet eigenlijk, te beïnvloeden. Niet alleen onnatuurlijk, ik denk dat het schadelijk is.

https://x.com/NetworksManager/status/1819192660067791282
Wat zou het goed zijn, om een onderzoek te doen naar hoeveel mensen met en zonder (deze) medicijnen dementie krijgen

Een artikel naar mijn hart: "een halve eeuw cholesterolverdwazing."
https://www.apothekersnieuws.nl/een-halve-eeuw-cholesterolverdwazing/#comments
---
Volgens mij gaat het alleen bij blckbx af en toe over door de prik beschadigde mensen.
In andere landen zie je er veel meer van, zoals hier. 
https://x.com/vaxcasualty/status/1819412356985688491
Misschien zag u toen u hierop klikte ook het bericht erboven en hoeveel geks ik al gehoord en gezien heb, dit is toch ... Ik hoor zoveel over deze man en wat hoop ik dat niet alles waar is.
Veel geld kan mensen zoveel macht geven, dat ze de meest wonderlijke en de meest gevaarlijke dingen kunnen gaan doen. Ik las trouwens net dat geen enkele mooie, jonge vrouw veilig is voor deze meneer.

Dr. Pierre  Kory: "Wat ze bij Covid hebben gedaan, is dat ze elk principe van de volksgezondheid en de lichamelijke autonomie hebben geschonden". https://x.com/newstart_2024/status/1819834627898343523

Het is 'fijn' om gelijk te krijgen, als je voelt, het (in dit geval spierreuma) komt door de prikken. De bevestiging komt van een bedrijfsarts. Hij vindt het belangrijk dat de desbetreffende mevrouw het bij Lareb meldt, maar hij wil niet dat zijn naam genoemd wordt. Dit is deels begrijpelijk want als mensen open zijn lopen ze, hoe onvoorstelbaar ook, nog steeds een risico, maar dat er ook vanuit deze hoek steeds meer erkenning komt is fijn. Dat er maar een moment mag komen, dat niemand meer bang is om de waarheid te spreken. Alleen dan kan er echt een beweging tot stand gebracht worden.

Wat hadden wij gisteravond?

                                                 Ratatouille met rijst


Het toetje op zaterdagavond is altijd een kopje koffie met iets lekkers.
Havermoutreep met als enig zoetmiddel banaan. Stukjes noot en pure chocolade,
die nog niet helemaal gestold is.

zaterdag 3 augustus 2024

Zomers maaltje

Een zomers maaltje van gierst/zoete aardappelburgers met bieslookkwark en wat gesnipperde rode peper / sla en een beetje rucola.

Henk

Kortgeleden schreef ik over het begin, toen oude en zwakke mensen overleden en later en nu gaat het om jonge en gezonde, vaak heel gezonde mensen, zoals sporters. En hier zit van alles tussen. Niet alleen sterven, ook allerlei klachten of erg ziek. Dit is een voorbeeld, e
en Noorse triatleet: https://x.com/Remcobus1967/status/1818286468860682374

Ik heb zoveel gelezen, de afgelopen dagen en ik heb geen idee wat zin heeft om over te brengen. Misschien heeft alles zin, maar het zou veel te veel zijn. 
Het blijft tot nu toe wel mijn taak om in ieder geval deels te delen wat niet op de gewone kanalen te lezen of te zien is. Ik ben geen Jehova's getuige, met de voet tussen de deur, au! Ik wil en kan niemand overtuigen. Het blijft een wankel evenwicht. Op zich doe ik niets liever dan ondersteuning, inspiratie en bovenal liefde geven. Maar ik had nooit kunnen bedenken dat de wereld zo zou veranderen en de inhoud hiervan dus ook. Hoe zou ik kunnen leven met alleen de gedachte: Alles wordt vanzelf duidelijk,  ben ik dan niet mede schuldig? Het leven gaat zoals het gaat en ik worstel me door veel uitermate schokkend nieuws heen en iets ervan deel ik en daarnaast heb ik het over andere zaken en geniet ik uiteraard dag in dag uit van heerlijke en mooie momenten en verrukkelijke, voedende maaltijden en hapjes. 
---
Ik zag een klokkenluider en wat zou het anders in de wereld zijn als ook de gewone media aandacht zou besteden aan volksverlakkerij want dat is het. Ik 'kies' mijn woorden zo zorgvuldig mogelijk, maar het is soms bijna niet te doen, zo misdadig is het wat er gebeurt, en ik hoorde hem zeggen dat niemand geld heeft, behalve de grote farm. bedrijven en dus zijn universiteiten enz. afhankelijk van ze. En wat doe je als je afhankelijk bent?
https://x.com/toobaffled/status/1818270728422387736 In Amerika gaat het ook over de overheid, maar dat zit in Nederland anders denk ik, hoop ik
---
Ik weet niet van welke partij deze mevrouw is en het maakt ook niet uit. Ik heb haar vaker gezien en ben het roerend eens met wat ze hier zegt. What have they done?
https://x.com/newstart_2024/status/1818631427766030436
---
Dr. Christiane Northrup: Onvruchtbaarheidsklinieken melden dat het sperma van gevaccineerde mannen niet zwemt. En de eicellen van gevaccineerde vrouwen groeien niet uit tot embryo’s.
https://x.com/toobaffled/status/1818773286144344424
---
Een groot zakelijk mediakanaal in Duitsland heeft zojuist verklaard dat mensen die weigerden om Covid-mRNA-injecties te nemen tijdens en na de pandemie “de winnaars” zijn.
https://x.com/veen_els/status/1818946815414128930
Veel reacties van mensen die zeggen zich geen winnaar te voelen, maar rouwen om mensen die ze verloren zijn. Toch is de erkenning en waardering wel een hart onder de riem.
Alles blijft zich in andere landen afspelen, zowel meer openheid als waardering. Hier gebeurt bitter weinig in het openbaar.

wgonsalez0