zondag 4 augustus 2024

Een beetje verliefd

Goedemorgen, op deze deels zonnige zondagmorgen.
We waren bij onze mevrouw, die helemaal gelukkig is in haar nieuwe thuis. 
Het personeel is respectvol en heel lief naar de bewoners toe. We waren er de afgelopen week zelfs twee keer omdat we nog wat spullen hebben gebracht, vooral kleding, maar ook een prachtig Mariabeeld en een foto met haar zoon als kind en haar. Het hoort allebei bij haar. Ze was zo blij en even was alles weer zoals vroeger. Het contact met zoon was niet eenvoudig, maar dit is zo'n schattige foto, pure liefde. Ze ziet ons trouwens altijd aankomen en vaak loopt ze ons tegemoet. Ze kan niet naar buiten, maar ze loopt dan naar de ingang. Ze moet dan nog even geduld hebben want we gaan met een pasje twee deuren door waarvan de een pas opengaat als de ander dicht is. Wat ik nu eigenlijk vooral wil zeggen over haar is dat ze een beetje verliefd is. Ik zag het meteen aan haar stralende blik en de lippenstift die ze op had. Nog steeds is het een heel charmante vrouw. Ze zei: "Het is zo fijn als iemand die aandacht voor je heeft." Ze zei ook: "'s avonds doe ik wel de deur dicht hoor, dat hoef ik allemaal niet meer." :-)

Alexas_Fotos


Er zijn een paar tuinen, waaronder een werkelijk schitterende bloementuin, kruiden en ik geloof ook iets van groente, waar bankjes staan en er is een terras. Hier kan ze overal zo in lopen. 
---
Ik schreef er al heel vaak over en ik ga er zeker mee door, ik heb zoals bij veel medicijnen, vooral ook bij cholesterolverlagers altijd een raar gevoel. Ze stellen alles steeds scherper af, het moet allemaal steeds lager, waardoor er sneller en dus meer medicijnen gegeven kunnen worden. Hoe is die uitdrukking ook alweer? A patient cured is a customer lost.
Terug naar de verlagers. Ik vind het onnatuurlijk om iets waar je hersenen mee omgeven zijn, verzadigd vet eigenlijk, te beïnvloeden. Niet alleen onnatuurlijk, ik denk dat het schadelijk is.

https://x.com/NetworksManager/status/1819192660067791282
Wat zou het goed zijn, om een onderzoek te doen naar hoeveel mensen met en zonder (deze) medicijnen dementie krijgen

Een artikel naar mijn hart: "een halve eeuw cholesterolverdwazing."
https://www.apothekersnieuws.nl/een-halve-eeuw-cholesterolverdwazing/#comments
---
Volgens mij gaat het alleen bij blckbx af en toe over door de prik beschadigde mensen.
In andere landen zie je er veel meer van, zoals hier. 
https://x.com/vaxcasualty/status/1819412356985688491
Misschien zag u toen u hierop klikte ook het bericht erboven en hoeveel geks ik al gehoord en gezien heb, dit is toch ... Ik hoor zoveel over deze man en wat hoop ik dat niet alles waar is.
Veel geld kan mensen zoveel macht geven, dat ze de meest wonderlijke en de meest gevaarlijke dingen kunnen gaan doen. Ik las trouwens net dat geen enkele mooie, jonge vrouw veilig is voor deze meneer.

Dr. Pierre  Kory: "Wat ze bij Covid hebben gedaan, is dat ze elk principe van de volksgezondheid en de lichamelijke autonomie hebben geschonden". https://x.com/newstart_2024/status/1819834627898343523

Het is 'fijn' om gelijk te krijgen, als je voelt, het (in dit geval spierreuma) komt door de prikken. De bevestiging komt van een bedrijfsarts. Hij vindt het belangrijk dat de desbetreffende mevrouw het bij Lareb meldt, maar hij wil niet dat zijn naam genoemd wordt. Dit is deels begrijpelijk want als mensen open zijn lopen ze, hoe onvoorstelbaar ook, nog steeds een risico, maar dat er ook vanuit deze hoek steeds meer erkenning komt is fijn. Dat er maar een moment mag komen, dat niemand meer bang is om de waarheid te spreken. Alleen dan kan er echt een beweging tot stand gebracht worden.

Wat hadden wij gisteravond?

                                                 Ratatouille met rijst


Het toetje op zaterdagavond is altijd een kopje koffie met iets lekkers.
Havermoutreep met als enig zoetmiddel banaan. Stukjes noot en pure chocolade,
die nog niet helemaal gestold is.