dinsdag 13 augustus 2024

Een dag verlaat

Ik had geen zin om om uitgebreid te koken, te warm, dus een van de meest simpele maaltijden, die bijna niets kost. Rode ui bakken, knoflook erbij, nasikruiden en daarna de gare rijst meebakken. Scheutje tamari, bosuitjes, die heb ik altijd, een handje pinda's en wat verse peper, die nu opeens rood was, terwijl het groene peper is!! Tot slot nog wat gebakken uitjes erover. 
Henk

Een nieuwe week. Het wordt boven de 30 graden vandaag.
Wat genieten we op zulke dagen extra van onze frisse ochtendwandelingen. Toen we weggingen was het 19 graden. We drinken nu ons na het ontbijt kopje koffie en dan gaan we naar buiten voor de vitamine D. Dan is de zon nog lekker en voelen we even de zon op onze huid. Daarna schaduw.
---
Ik kende vroeger iemand die werkervaring opdeed bij het IND en ze werd er onpasselijk van, zo hard was het. Ze ging er gauw weer weg. En ook de verschillende boeken die ik hierover gelezen heb, onmenselijk. Het is nu waarschijnlijk veel moeilijker om het kaf van het koren te scheiden, het gaat niet goed. Hoe komt het dat er zoveel  mensen, vooral jongeren zijn die negativiteit verspreiden, onderdrukking willen, hoe komen die hier? 
Het zijn er zoveel, door heel Europa. En hoe wordt de onderdrukking op nieuwe generaties doorgegeven? Jongetjes die in het Jeugdjournaal zeggen dat meisjes geen korte rokjes aan mogen. En aan de andere kant en soms misschien ook tegelijkertijd, mensen die veiligheid, aandacht, rust nodig hebben. Een deel van die mensen wordt snel of later, of veel later uitgezet. Als het dan ook nog om kinderen gaat die hier zijn opgegroeid, niets van het land van hun voorouders kennen, de taal en de cultuur vreemd is voor ze, waardoor ze zich ontheemd zullen voelen. En dan nog het gevaar, nu of wat komen gaat. Hoe kan je?? En dat diploma's hier niet gelden en mensen niet mogen werken, terwijl ze niets liever willen? (De helft van de mensen uit de Oekraïne heeft hier wel werk, waarom dat verschil?) Onbegrijpelijk. Als je gevaar loopt of je kan niet in vrijheid leven en je vlucht dan hoop je dat er voor je gezorgd wordt. En als mensen tot rust zijn gekomen verwacht je integratie en inzet. Dat zijn de mensen die wij altijd bij de grote bibliotheek zien, mensen die les krijgen, die enthousiast en leergierig zijn. We zien soms veel mensen tegelijk, ik weet niet wat er dan gebeurt, er zijn praatgroepen. Het bruist en er heerst een heel goede sfeer. Ik word er blij van. Dan kan er zoveel moois uitgewisseld worden.

Dit verhaal is een goed voorbeeld van de situatie.
https://www.nu.nl/uit-andere-media/6324124/zo-gaat-het-nu-met-afghaanse-zusjes-die-ook-per-se-ons-land-uit-moesten.html
---
Er zijn al jaren artsen die waarschuwen voor bloed van geprikten. Het blijkt dat er veel mensen zijn die na een bloedtransfusie van een geprikte te hebben ontvangen bloedproppen, hersen en hartinfarcten krijgen. Wat is er nog veilig? Hoe meer je erin duikt hoe minder erover blijft.
https://x.com/2_bloempje/status/1821561957465387187

---
Hier hoeft geen tekst bij. https://x.com/SteigstraHerman/status/1822864005871931521
---
Nieuw Japans onderzoek bewijst dat de prikken van Pf en Mod ongeoorloofde wormachtige entiteiten bevatten. Ze worden omgezet in  complexe structuren, die stolsels in het lichaam veroorzaken. (Wat balsemer Richard Hirschman ontdekte en blootlegde in de film Died Suddenly). Dr. Young Mi Lee en Dr. Daniel Broudy van de Okinawa Christian University ontdekten deze “niet bekendgemaakte extra gemanipuleerde componenten” door ongebruikte vaxx-flesjes gedurende 3 weken te isoleren en ze vervolgens onder een vergroting van 400X te onderzoeken. De stolsels waar het in het begin vaak over ging, vooral bij uitvaartverzorgers, zijn hier zwart, maar ik heb ze ook in het wit gezien. 
https://x.com/DiedSuddenly_/status/1821862671328714830
Meer foto's van de studie https://x.com/DiedSuddenly_/status/1821869199699910959
En dit is het onderzoek zelf: https://mail.ijvtpr.com/index.php/IJVTPR/article/view/102

Mensen worden robots door de prikken las ik en dat is al te merken vind ik door wat er allemaal gebeurt in de wereld. Hoe heerlijk is het dan, om zoals vrijdag beschaving en schoonheid te ervaren. Ik voelde me gelukkig. Even in een omgeving te zijn die me terugbracht naar vroeger. 
---
Toch was er vanmiddag in de schaduw ook nog een windje en was het lekker. Nu binnen en ik ben ijs aan het maken, Griekse yoghurt met banaan en bosvruchtencompote.

Henk


Het was zooo lekker.