zaterdag 10 augustus 2024

Kunst

 

Gistermorgen hebben we ons opgelaad aan prachtige kunst. Ik had geen idee dat het me zo zou raken. Dat weet ik toch nooit van tevoren en dat is ook altijd weer het fijne. Het kwam nu denk ik ook doordat de kunstenaars hun werk begin 1900 maakten, ik voelde de sfeer van die tijd duidelijk. Het is mijn lievelingsperiode.
https://drentsmuseum.nl/tentoonstellingen/christine-en-janus-van-zeegen

Dit is de langzaamste lift van Nederland.





Er waren keramische diersculpturen van o.a. Carolein Smit.
Interessant om haar verhaal op een video te horen en zien.

---
"Een groep vooraanstaande Nederlandse wetenschappers en virologen heeft zojuist een verontrustende ontdekking gedaan over de nieuwe, door Bill Gates gefinancierde ‘self-amplifying mRNA’ (SAM)-vaccins. Onderzoekers slaan alarm nadat ze hebben ontdekt dat de SAM-vaccins “ongewenste en gevaarlijke verbindingen” kunnen vormen met andere dodelijke virussen bij mensen".

Bovenstaande las ik en het is alleen maar het begin van een artikel. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Therapy. Voordat ik het ging plaatsen wilde ik er eerst meer over lezen. Ik keek dus bij Wageningen en de inhoud komt grotendeels overeen, maar de onderzoekers, virologen Tessy Hick en Gorben Pijlman zeggen na experimenteel onderzoek dat de praktische gevaren verwaarloosbaar zijn. Ze slaan dus juist geen alarm. Bekend verhaal. Dan wordt het pas echt eng voor mij. Er is geen enkele ervaring met mensen dus hoezo kan je er iets van zeggen? Ik vind het allemaal doodenge ontwikkelingen en ik begrijp werkelijk niet dat er mensen zijn die zich hiermee bezig houden. Wat mij betreft druist het tegen alles in wat met leven te maken heeft. 
https://www.wur.nl/nl/onderzoek-resultaten/onderzoeksinstituten/plant-research/show-wpr/nieuwe-mrna-vaccins-lijken-veilig-voor-mens-en-milieu.htm
---
Ik zag net de kop van een artikel, dat over twee vrouwen ging:"Lekker urenlang frituren in de zon." 

Een paar dagen geleden hadden we broccoliquiche met komkommer.

Ik wens u een fijn weekend.