maandag 19 augustus 2024

Nieuw woord

Goedemorgen lieve lezers, ik hoop dat u een fijn weekend heeft gehad.

Ik heb een nieuw woord geleerd, polyfarmacie. Dit betekent  dat je je niet alleen op de mensen (hoeveel mensen zijn er werkelijk ziek?) richt die ziek zijn, maar ook op de gezonde mensen, zodat iedereen voorzien kan worden van medicijnen.
https://x.com/VigilantFox/status/1824272701948600338
Ik las een treffend verhaal van de vader van iemand, die gezond leefde en veel beweging had.
De man was helemaal in orde, had alleen een wat 'hogere' cholesterol.
Hij gebruikte nooit medicijnen, maar de arts drong aan, dus hij nam de cholesterolverlager. Statines zorgen voor allerlei bijwerkingen, zo ook bij hem. Hij kon niet meer bewegen zoals hij gedaan had en werd passief. Alle energie was weg. Hij stopte met het medicijn, veranderde iets aan zijn voeding, waaronder meer havermout en zijn cholesterolniveau daalde (als dat al nodig was). Hij heeft nu weer energie en voelt zich helemaal goed.
---
Hier zijn geen woorden voor, een Australische vrouw 2x gevangen genomen en daarna een enkelband, niet omdat ze crimineel was (wie is het slachtoffer vroeg ze?) maar omdat ze tegen de prikken was. In de gevangenis lag er een druk om slaapmiddelen en/of antidepressiva te gebruiken (zie vorige alinea). De advocaat die ze had deed niets om haar te helpen dus ze heeft zichzelf verdedigd. 1 1/2 jaar van haar leven heeft dit drama gekost. Vorig jaar maart is ze van alles vrijgesproken ... https://x.com/toobaffled/status/1824242505099121141
De landen die vroeger een groot gevoel van vrijheid gaven zijn nu het meest beperkend. Hoe bestaat het toch?

OpenClipart-Vectors
---
Op 2 februari 1989 zei de Universiteit Utrecht:"Vaccin tegen coronavirus zorgt voor nieuwe ziektes."
---
De begroting voor ziekenhuizen begint met: Hoeveel operaties ga je doen het komende jaar??? Wat een merkwaardige vraag, dat kan je toch niet zeggen? Achteraf wordt gekeken heb je die hoeveelheid gehaald, dan krijg je het daarvoor afgesproken gedrag.
Het kan dus zijn dat operaties die niet zinvol worden geacht toch uitgevoerd worden, om maar aan dat bedrag te komen. Ook als het ten koste gaat van de patiënt!!! Een lichtere behandeling was mogelijk geweest, maar gebeurt niet vanwege minder inkomsten.
Radar ging hierover: https://www.youtube.com/watch?v=B6hESet2B9k
Gelukkig zijn ook hier mensen die eigen initiatief tonen en het belang van de patiënt voorop hebben staan, maar al zijn de resultaten heel goed, het is een wankel evenwicht. Mag dit ontworpen programma blijven bestaan? Laten we het hopen.


 lu94007