donderdag 29 augustus 2024

Uitje

Wat hebben we genoten van 'verhaald-verbeeld' in Museum Belvedere in Heerenveen. Origineel, grappig en wat al niet meer. https://www.museumbelvedere.nl/nl/nu_te_zien/kabinetten/
Eerst zoals altijd een heerlijk kopje koffie buiten, bij het lekkerste weer van de wereld gedronken.
Met oranjekoek voor Henk. Beetje gekke foto van mij, maar ach.


Zonnig, zacht windje en dan die mooie plek ... luisterend naar een intelligent gesprek van twee oudere mensen en een jongere vrouw. Ze liepen ook voor ons in de tentoonstelling en wat een genot om het enthousiasme en de inhoudelijke vragen en opmerkingen te horen. Ik schreef het gisteren aan een vriendin, we laven ons aan gelijkgestemdheid, op welk gebied ook en zeker op de voor ons belangrijke. Het doet intens goed. 
 

Dit was bij het Douwe Egbertsstraatje, een doorkijkje met op de voorgrond 'Kaskade', met de beroemde koffiepotten van Klaas Gubbels.



We hadden een nachtje in Heerenveen geslapen (want 43 jaar geleden ...), waar we verrukkelijk hadden gegeten en ontbeten!


De nacht was erg kort, alleen al door een terreurmug. Det zo'n klein beestje zoveel invloed heeft. Gelukkig was er een ventilator, dat verzachtte het leed van de warmte en de mug, maar toch ...
Er waren op de weg naar het museum allemaal nieuwe rotondes die nog niet doorgedrongen waren tot de navigatie. We reden rondjes. Na het museum gingen we nog naar het Douwe Egbertsmuseum. We liepen de andere kant op, terwijl de parkeerplaats ernaast lag. :-) Het was ook eigenlijk een beetje te veel, maar de plek is een aanrader. 
Voordat we weer vertrokken hadden we blijkbaar allebei in poep getrapt dus de hele terugweg reden we in die geur naar huis, bah, maar ... het was een mooi uitstapje!
En nu heerlijk om weer thuis te zijn!
---
Nu is het twee dagen later en stond er net weer een verrassing van M. voor de deur.
Nazomer overvloed. Er was een kaartje bij waarop stond de mooiste dahlia ooit, jaaa, wat hou ik toch van dahlia's! Verder pompoen, courgette, palmkool, doorgeschoten 
venkel, voor de zaadjes, chioggia biet. Wat ontzettend lief.