donderdag 8 augustus 2024

Veel

Eerst maar weer eens een 'vrolijke appelstroop en biologische kerstomaatjes bij de na het dutje thee.



Wat ik altijd zo gek vond was dat artsen en wetenschappers zeiden dat men erachter was gekomen dat de ingespoten vloeistof van de prik niet in de arm bleef, maar zich door het lichaam verspreidde. Dat is toch altijd zo, anders zou een vaccin tegen zeer ernstige ziektes  toch niet kunnen werken? Aan deze uitkomst ging dus blijkbaar vooraf dat ze zeiden dat dat wel zo was. Er blijft volgens mij alleen iets op een plek als het om iets oppervlakkigs gaat. De beet van een giftige slag, of van een teek bijvoorbeeld komt ook overal. Als het op een plek bleef zou je bijvoorbeeld geen ziekte van lyme kunnen krijgen. Het is zo logisch, het komt in je bloed en dus kan het alle organen bereiken. En dan heb ik het nog niet over alle andere sappen in je lichaam. Alles is aan elkaar verbonden en dat is juist het mooie van ons lichaam.
Ze kunnen daarom in je bloed zien of je besmet bent met een bacterie of virus. Als het op een plek bleef kon dat niet. Ik weet niet wie indertijd gezegd heeft dat het op een plek bleef, ik neem aan een deskundige, maar dan is toch meteen het vertrouwen in zo iemand weg? En dan zijn er ook nog mensen die het aannemen, die alles aannemen, wat er ook gezegd wordt. Voelen hoe het zit, nadenken en eventueel of sowieso informatie zoeken. Je hoeft geen arts te zijn om dingen uit te zoeken, integendeel, met een open blik ontdekken wat er aan de hand is. En vervolgens bezig gaan met de oorzaak, als die niet duidelijk is. 
Een heel interessante, vaak noodzakelijke zoektocht, voor jezelf en/of voor mensen die dichtbij staan. Je wil toch weten wat er gebeurt en waarom?
---
Er is naast alles wat al duidelijk was, ook radio-actief materiaal in de prikken gevonden, maar ik weet niet over welk merk het gaat, of zit het overal in, of alleen in bepaalde landen? Een advocaat vertelt erover. https://x.com/toobaffled/status/1820403557922943111
Er is een rechtszaak (wereldwijde Class Action-rechtszaak) gaande.
---
Op de website Volksgezondheid en Zorg van de overheid staat:

Toename van antimicrobiële resistentie
"Er is een toename van antibioticaresistentie van bacteriën, terwijl er bijna geen nieuwe antibiotica meer worden ontwikkeld. Hierdoor is antibioticaresistentie een bedreiging voor de volksgezondheid geworden. Een bacteriële infectie die normaal gesproken gemakkelijk met antibiotica te bestrijden is, kan als gevolg van resistentie tot een ernstige ziekte of zelfs tot de dood leiden". 

Het gaat nooit over de artsen die maar voorschrijven (niet allemaal!*), hoe meer hoe beter. Er zijn veel gevolgen duidelijk. En de gevolgen die nog niet of minder zichtbaar zijn, zijn er net zo goed. 

Ik heb even verder gelezen op die officiële website"

"Dementie* belangrijkste doodsoorzaak in 2022
Meeste verloren levensjaren door Longkanker in 2022
Meeste gezonde levensjaren gaan verloren aan coronaire (coronairen zijn kransslagaders) hartziekten
Coronaire hartziekten zijn verantwoordelijk voor meeste ziektelast"

 Ik kijk mijn ogen uit op de website, al is het voornamelijk een groot narratief. Dit las ik net:
"In 2022 overleden 9.259 personen met beroerte als onderliggende doodsoorzaak (De ziekte of de gebeurtenis die aan de basis ligt van een aaneenschakeling van gebeurtenissen die tot de dood leidt.), 3.969 mannen en 5.290 vrouwen. Bijna 60% van de beroertes die tot sterfte leidden was van het type 'slecht omschreven."

*Je overlijdt toch niet aan dementie zelf, hoe zou dat kunnen, maar aan onderliggende aandoeningen? Het is voor mij net zoiets als dat iemand stierf door of met corona.
En dan lees ik bij Alzheimer Nederland:
"Mensen overlijden meestal niet aan alzheimer zelf, maar aan aandoeningen die ze door de ziekte krijgen. Zo overlijden veel mensen aan een longontsteking omdat ze moeite krijgen met slikken. Daarnaast vormen ondervoeding en een verminderde weerstand een risico".

*Er zijn ook kritische artsen, die niet gemakkelijk iets voorschrijven. Zo heb ik een vriendin die eerst 7 medicijnen kreeg. Met 5 is ze gestopt want daar had ze last van. Nu had een praktijkbegeleider haar een medicijn aangeraden voor als ze vastliep in de neuropathie aan/in haar voeten. Ze heeft zelf inmiddels van alles ontdekt om de last te verlichten, naast het proces van acceptatie. Haar huisarts raadt aan vooral door te gaan met hoe ze bezig is en raadt het medicijn juist af, het is een sterk goedje en heeft te veel bijwerkingen.
Gelukkig, je wordt er suf van en duizelig, het wordt ook als slaapmiddel gebruikt (moet denken aan mijn moeder die ooit een slaapmiddel kreeg en meteen een ongeluk veroorzaakte) en het is een antidepressiva. 
---
Over goede artsen gesproken ... dit is indrukwekkend, al maakt het onrecht heel verdrietig.
14 verhalen over vervolging, politie-invallen, hoge boetes, beroepsverbod en gevangenneming.
https://www.youtube.com/watch?v=QrVq22fZA7A

Hoeveel het ook kost, deze artsen, waar ik immens veel bewondering voor heb laten zich niet het zwijgen opleggen, laten zich niet verpletteren.

geen naam

Ze blijven zichtbaar (!) groeien en bloeien, door alles heen, zodat patiënten en andere mensen zich gesteund voelen en genieten van hun kracht. Kracht waar ze zich aan op kunnen trekken. Wat een schoonheid.

HUNTER16