zaterdag 14 september 2024

Oude en nieuwe natuur

Tanen van in mijn ogen.
https://x.com/TaraBull808/status/1834313531631550812

En dit is mooi. Hoe monocultuur verwordt tot iets paradijselijks. Zo zou het op heel veel plekken moeten zijn. Waar veel mensen bij betrokken zijn en dit op de kleuterschool leren, al bestaat het woord kleuterschool niet meer. "Froebel riep Duitse vrouwen op om samen te komen en de kleuterschool te steunen. Omdat hij kinderen beschreef als planten en leraren als tuiniers, ontstond de term kleuterschool, waarbij kinder kind betekende en garten tuin." (Headley, 1965)
Precies zo bedoel ik het ook, kinderen als planten en leraren als tuiniers. Het goede leren,  de natuur waar we afhankelijk van zijn als uitgangspunt en het is ook heel praktisch. Je leert voor je eigen voeding te zorgen. Daarnaast bouw je een band met de natuur op en zal je er zorgvuldig mee omgaan. Als je er niets van weet, er afstand is, kan je negatieve dingen doen, zoals snelwegen aanleggen.
'Maisakker wordt levendig ecosysteem'.
"Een landbouwmethode die tegen extreem weer bestand is, waarbij de gewassen op eigen kracht groeien en die gunstig voor de biodiversiteit is: een voedselbos in Gelderland laat zien dat het kan werken als je de natuur haar gang laat gaan. "Ik heb moeten leren niet in te grijpen."
Het is in Groesbeek, waar indertijd onze Gelderland-queeste begon. Ik vind die omgeving zo prachtig, glooiend, veel bos. Hoe anders kan het leven lopen ... 
https://www.nu.nl/klimaat/6325925/maisakker-wordt-levendig-ecosysteem-dit-voedselbos-oogst-succes.html

Maar nu wonen we op een heerlijke plek met eeuwenoud bos. De speciale energie die daar hangt werd zelfs opgevangen door iemand van wie ik dat niet meteen had verwacht. Er leven ook allerlei bijzondere vogels en planten.
Als ik hiernaar kijk voel ik het ook. Wist niet of ik het zou plaatsen, maar ik deel graag wat mooi is, zelfs dit.


Op veel plekken zoals de Veluwe is het aan de hand, 3 snelwegen!!! en provinciale wegen, door een schitterend natuurgebied dat stilte behoeft. Crimineel vind ik het. En hier loopt ook een weg door een kostbaar gebied. Geen snelweg, maar wel een weg waar flink wat auto's overheen rijden. Soms fantaseer ik dat er alleen nog auto's zijn voor onmisbare zaken. Verder is het stil ...
---
Ik schrijf vaak over het gevaar van medicijnen, maar dat iemand daardoor, naast zijn lage zelfbeeld voor een wereldoorlog zorgt en niet geraakt wordt door al het leed dat hij veroorzaakt, dat wist ik niet. Ik wist wel dat Hitler verslaafd was, maar dat het zo erg was, nee. Hoe is het toch mogelijk dat hij die macht kon krijgen? Hij was zwaar verslaafd aan cocaïne, oxycodon en veel meer. Hij kreeg elke dag hoge doses ingespoten en werd een wrak. Hij kreeg 82 en iemand zegt zelfs 90 medicijnen! Het vergiftigde hem en hij werd steeds zieker en gekker. We zagen een documentaire over de man. Iemand die vaak afgewezen werd en op een gegeven moment zoveel haat en wrok voelde dat hij het niet accepteerde als iemand hem voor de voeten liep. Hij was een kind, geboren uit een familielid, met verschillende aangeboren 'gebreken'. Hij had maar een testikel en een gaatje bovenin zijn penis waardoor hij lekte. Hij was volledig afhankelijk van de arts die hem de drugs gaf (het begon trouwens met vitamines) en er ontstond een relatie van drugsdealer en verslaafde.
De documentaire was op 'History', waar programma's vaak herhaald worden. Ze kunnen niet gestreamt worden jammergenoeg. Ik kan de documentaire van harte aanbevelen, het verklaart veel. Ik vond hem! Hij wordt in ieder geval nog 2x herhaald. 'Hitler's Secret Sex Life ". Ik vond dat het vooral over zijn verslaving ging, maar het begin heb ik gemist.
HISTORY 19 september 2024  20:30 - 21:25
HISTORY 20 september 2024  01:15 - 02:00

Ik zocht naar de documentaire en er is zoveel te bekijken. Terugzien op tv of op youtube.
Deze documentaire heet:' Hitlers laatste geheimen' . Op 25 november 1945 kreeg een Franse officier unieke documenten in handen in de bunker van de Reichskanzlei. Ze gaan over zijn laatste uren met Eva Braun. https://www.youtube.com/watch?v=xZUzCahl5x0

En dan lees je er verder over en ontdek je hoeveel drugs er in oorlogen door het leger gebruikt worden en dat is al heel lang zo. Dan verdwijnt het geweten en de empathie, dan kan je de verschrikkelijkste dingen doen. Zelfs dronepiloten die vanachter hun computerscherm in de VS missies in Afghanistan uitvoeren krijgen een pil aangeboden. 
https://www.battlefieldtours.nu/blog/2019/11/12/de-duitse-wehrmacht-stond-stijf-van-de-crystal-meth/

alfcermed 

 

donderdag 12 september 2024

Boeken

Goedemorgen lieve allemaal. Ik begin met een fijn bericht, dat het ledental van bibliotheken opnieuw gestegen is.
Het steeg met 5%. Daarna staat er dat er ook meer boeken zijn uitgeleend :-).
Er zijn trouwens 3,6 miljoen mensen lid van de bibliotheek en dat is meer dan ik had gedacht.



Ik lees vaak over mensen die beschadigd zijn (In Duitsland zijn ze steeds opener en zelfs in Nieuw-Zeeland!! ging het in het parlement over de bijwerkingen. Er zaten weinig mensen in de zaal, maar het is een begin en er wordt binnenkort voor de tweede keer een groep beschadigden uitgenodigd.)

Een paar reactievoorbeelden:
"Mijn schoonzusje zal echter nooit meer zo'n prik plannen. Na haar eerste vaccinatie ontwikkelde ze een hyperagressief melanoom op de plek waar de prik was gezet (linkerbovenarm). Vervolgens kreeg ze baarmoederhalskanker met uitzaaiingen, en na de operatie belandde ze direct in de overgang. Ze is nog steeds ziek en mentaal gebroken. In oktober wordt ze 35. "

"1 covid prikje gehaald toentertijd.
Ik heb dankzij dit prikje gordelroos in het gezicht mogen ervaren. 
Het was een hel. Frequent ziekenhuis bezoek etc. 
Plastisch chirurg was noodzakelijk. 
Nog steeds sporadisch klachten. 
NOOIT, NOOIT WEER."

"Gisteren mijn nieuwe buurvrouw leren kennen. Ze is ziek thuis nadat ze na de prik een bizarre zwelling in haar borst kreeg waar veel vocht uitgehaald moest worden, bij de arm waar geprikt was. Ook met haar longen ging het tot op heden slechter. Ze vertelde dat maar liefst 17 collega’s uit het Meander-ziekenhuis in Amersfoort (uit schoonmaak, verpleging en artsen) nu eenzelfde lot hebben, ziek thuis, direct te wijten aan de prikken."

"Mijn Lief had kanker, het was onder controle en meteen na de💉💉 alles op hol en is hij bijna 2 jaar geleden overleden. Niemand weet hoe het anders gelopen zou zijn, maar ik heb het heel duidelijk aan zijn bloedwaarden gezien…"
---
Na deze 'moet uitgesproken worden narigheid' eindig ik met wat ik op dit moment aan het lezen ben. George Orwell, Privé Domein, vlak voor WO2 in Londen, verkerend tussen daklozen. Hij deed alles lopend, vele kilometers per dag.
Hiervoor las ik een boek over een vrouw die met haar vriend door Tanzania, Kenia, Uganda, Ethiopië, Soedan, Egypte, Jordanië, Israël, Syrië, Libanon, Turkije, Griekenland, Italië, Zwitserland, Frankrijk en België terug naar huis fietst en scholen daarvan op de hoogte houdt. Hoe ga je om met de armoede die je ziet, wat eet je, hoe plas en poep je, hoe slaap je? Kortom, hoe overleef je, vaak door en door nat geregend?
Geschreven door Aukje van Grunsven en het boek heet 'Beroep: Avonturier / 12000 kilometr op de fiets terug naar huis'. Op het balkon lees ik meestal luchtige, gemakkelijk lezende boeken. Niet inhoudelijk luchtig want ze heeft nogal wat voor de kiezen gehad, maar luchtig qua schrijfstijl. 

Ik wens u een mooie dag!

 
geralt

woensdag 11 september 2024

Kruiden en wijn!

En nu dan heel iets anders, wat zo belangrijk is. Zelfvoorziening, persoonlijke apotheek, gezondheid, smaakverhogende aroma's.
Wat heb ik allemaal in bakken?

2 soorten Tijm, 2 soorten oregano, Salie, Rozemarijn, Bieslook, Selderij, Bonenkruid, Basilicum, Longkruid, Duizendkruid, Marokkaanse munt, Citroenmelisse, Dragon, Peterselie (1 binnen, 2 buiten), Verveine,  Lavendel, Campanula,  Aardbeien, Tomaatjes, Snack-komkommer, Snijbiet, sla, andijvie.
Binnen bosui, tomaatjes (doe ik niet meer hierna) en veel pepers. Merkwaardig, de kruiden schrijf ik bewust met een hoofdletter, groentes onbewust niet. Kruiden zijn heilig voor me, maar groentes en fruit zijn dat natuurlijk net zo goed, ze zorgen voor wat we nodig hebben. Alles met zijn eigen kwaliteiten. Appel met een hoofdletter dus!

NoName_13

De zuidelijke levensstijl wordt vaak aanbevolen omdat het mensen lang gezond houdt.
Eten uit eigen moestuin en anders sowieso vers, geen bewerkte producten, in de buitenlucht in beweging zijn, gezonde lucht, veel zuurstof, sociale contacten/saamhorigheid, olijfolie, wijn!

Ik las een mooi verhaal van een meneer met longkanker, die in Amerika woonde. Hij had nog 6 maanden te gaan zeiden de artsen. Hij verhuisde terug naar zijn geboorteland Griekenland en leefde daar veel gezonder. Hij heeft nog 37 jaar geleefd en werd 102! Hij noemde zelf de wijn als een belangrijke oorzaak en daarbij at hij vers, was veel buiten en werkte in zijn moestuin en hij at aan een lange tafel met familie en vrienden.

Allerlei reacties op dit verhaal, waaronder deze:
"Ik kende een man die in de jaren negentig in Frankrijk naar het ziekenhuis ging en ze gaven hem elke dag een halve fles St. Emilion te drinken bij zijn maaltijd - en zeiden hem dat hij die moest opdrinken! 
Toen wisten ze het, maar ik denk dat ze het nu vergeten zijn."

Ik hoorde laatst van een heel oude meneer die elke avond een glas whiskey nam en vroeger ging ik elke week naar een honderdjarige mevrouw die altijd een likeurtje nam voor het slapen gaan. Ik slaap daar heerlijk op zei ze, voor mij nooit een slaappil.

rutzkasar





dinsdag 10 september 2024

Hoge tomaatjes

Verschil jongen, meisje.
https://x.com/ThebestFigen/status/1832588895537471766

De grote oversteek naar Ameland. De 30er jaren?
https://www.facebook.com/1819730916/videos/529164296170518/

Gistermorgen nog heerlijk in de zon gezeten, cichorino gedronken met een pompoen-vijgenkoekje, gelezen en vitamine D opgedaan. Het was precies de goede temperatuur., kon niet lekkerder. Nu is het donker en regent het en dat vind ik ook fijn.
Ik snap niet waarom ik steeds van die tomaatjes heb die de lucht in groeien. Ik ga het niet meer doen, maar ja, nu blijven ze natuurlijk totdat het afgelopen is. 



Het prachtige middel Ivermectine dat niet gebruikt mocht worden, kan veel meer dan covid genezen. "Een Amerikaanse chirurgisch oncoloog heeft zojuist onthuld dat ivermectine succesvol kanker heeft genezen bij meerdere patiënten. Het wondermiddel is gebruikt om het leven van terminaal zieke patiënten te redden. Dr. Ruddy onthulde dat de zogenaamde “paardenontwormer” artsen verbijsterd heeft door dramatische genezingen teweeg te brengen bij mensen die aan kanker in een vergevorderd stadium lijden.". Of het in Nederland gebruikt zal worden is natuurlijk helemaal de vraag. Het is goedkoop. In een normale wereld zou je zeggen, zoiets goeds en niet duur, wat fijn. https://x.com/newstart_2024/status/1832836825251004698

Gisteren kwamen we een mevrouw tegen tijdens het wandelen. Ze zei dat ze zwaar astma heeft en 3x een verkeerd medicijn heeft gekregen, waardoor ze 3x op de IC terecht is gekomen.
---
Mondkapjes hielpen niet, maar waren om gedrag te beïnvloeden.
https://www.youtube.com/watch?v=psRheiwTF30
Niet alleen de mondkapjes, maar alle idiote regels waren om gedrag te beïnvloeden en ik las eerder al de benaming gehoorzaamheidstesten. Henk liet me net een enorm park zien, ik weet niet van welk land, waar in die tijd kleine cirkels met krijt in getekend waren, alleen daarin mocht je zitten.
De opzet gehoorzaamheid was volledig geslaagd. Mensen deden alles! Hoe beschamend.
Er waren mensen die zich verzet hebben, maar je zag wat daar van kwam. De meeste mensen hebben zich niet verzet.

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft het op 28 maart 2020 over een spoedoverleg dat gaat over gentherapie ter bestrijding van enz. Als iemand het indertijd over gentherapie had werd hij voor wappie en wat niet meer uitgemaakt, dat was wel zo'n onzin. 'Ze' zeiden alles zelf.
En ik las en zag Hugo weer. Neem echt niet meer dan 1 prik zei hij. Het mag wel, maar het is onverstandig. 
https://x.com/john_bumblebee/status/1832107932496097468
Je gelooft het (opnieuw) niet. In het begin van de prikkerij ging het tijdens een schriftelijk uitwisseling met het rivm over dat het niet verstandig was om oude, kwetsbare mensen te prikken en dat de 2e prik heftiger was dan de eerste. En toch gingen ze er gewoon mee door.
---
Het kan altijd nog erger en dit is de overtreffende trap. Volg dit draadje op twitter en u ziet wat er allemaal in de prik zit. Het is zoals veel mensen zeggen de grootste misdaad ooit. https://x.com/bonn_tanja/status/1832867855026524558 Ik blijf alleen denken dat niet iedereen dit kreeg (maar ja, al kreeg je maar iets hiervan) en dat had o.a. met de batches te maken. Ik ga hier nog even achteraan ... en wat kom ik meteen tegen: "De Deense onderzoekers die eerder vaststelden dat tijdens de coronavaccinatiecampagne in hun land sommige partijen (batches) van het Pfizer-vaccin méér bijwerkingen genereerden dan andere, hebben in Zweden vergelijkbare bevindingen gedaan.“Mensen kregen duidelijk níet hetzelfde product”, tweette de Deense onderzoeker Vibeke Manniche onlangs op X. “Onze replicatie van eerdere Deense gegevens is van vitaal belang. Het documenteert letterlijk dat de Pfizer coronavaccins níet hetzelfde waren. Er is onderweg iets veranderd. En het leek niemand iets te kunnen schelen."  
---
We kijken naar Bye bye Begium en dat speelt tijdens de pandemie. Er komen vrienden helpen bij een stel in Frankrijk. Toen ze kwamen waren er nog geen regels. Ze knuffelden elkaar. Toen ze weggingen was de situatie dus veranderd en gaven ze een boks. Op zich al onzinnig, maar ze waren nota bene alleen bij elkaar geweest... Ik kan me hier allemaal werkelijk niets bij voorstellen, gedwee, volgzaam en zelf gewoon niet meer nadenken. Hoe beangstigend.
Ik pleit mezelf niet helemaal vrij want al hebben wij maar weinig regels gevolgd, ons leven is geen doorsnee leven. We denken wel na! En ik verdiep me.


Dit zal van een paar jaar geleden zijn en ik vind het grappig en treffend.

zondag 8 september 2024

mooi

 Gisteren in de buurt gewandeld en wat is het toch mooi overal. 
Ik begon het vorige bericht ook met mooi en taalkundig is dat niet eh mooi,
maar ik laat het toch staan omdat er geen ander woord voor is.





Als ik hier naar kijk geeft dat al zoveel rust. Ik hoop u ook.
Ik wens u een fijne zondag!

Van alles wat

Ik begin met iets moois, een vrouw die zichzelf verloren was, woont nu heel eenvoudig, in het noorden van Finland. https://www.youtube.com/watch?v=YE6bDb13MWs
 jackmac34

Mislav Kolakušić komt uit Kroatië en is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement. Hij zegt daar dat  het gezonder en veiliger zou zijn om een overeenkomst te ondertekenen met de Colombiaanse drugskartels dan met de WHO. 
Ik vind het ook een enge organisatie die macht wil hebben, over mensen heen.
Nu las ik net dat ze toegeven dat alles wat moest tijdens de pandemie een experiment van gehoorzaamheid was, een proef op wat komen gaat. Ik heb geen lust om het uit te gaan zoeken. Als het echt zo is, dan is het in ieder geval iets, maar wat zou de zin zijn om het toe te geven.
Ik hoop dat het klopt, hoe naar ook, maar ik ben blij met elke bekentenis.
---
Gebaseerd op drijfzand.
https://artsencollectief.nl/nogeenprik/
Een journalist van een grote krant gaat zoals altijd in tegen kritische meningen en zelfs tegen het voorzichtige maar duidelijke rapport van Prof. Dr. Ronald Meester, Dr. Bram Bakker en meer deskundigen. 
Die journalist kiest een prachtig moment, zo voor de onbegrijpelijke, zinloze en schadelijke nieuwe prikronde. De hoeveelste? 
Het rapport gaat voor een groot deel over vervuilde data. Er is ook een gesprek met ze, zeer de moeite waard.  https://www.youtube.com/watch?v=BNA2C2boJ_s
---
Ik weet niet van wanneer dit bericht is en kan het niet terugvinden. Later ging het trouwens ergens over 1000 ziektes. In ieder geval veel dus. Dit las ik: "Onderzoekers in Japan hebben een rode waarschuwing afgegeven nadat ze een 'schokkende' ontdekking deden. Ze waarschuwen het publiek dat de gegeven injecties nu 'elk mogelijk aspect van de menselijke pathologie beïnvloeden'. De meest vooraanstaande wetenschappers van het land slaan alarm nadat ze de prikken tegen Covid in verband brachten met een toename van 201 gevaarlijke en dodelijke ziekten. De bevindingen zijn het resultaat van zes maanden onderzoek naar de bijwerkingen van de prik."

Dr. John Campbell sluit hier op aan en 
doet verslag van de nieuwste door vakgenoten beoordeelde wetenschappelijke artikelen van Japanse en Zuid-Koreaanse wetenschappers, die  nanostructuren hebben gevonden in de prikken. Ze gebruikten hierbij vooral die van Pfizer- en Moderna en lieten ze in een nagebootste menselijke lichaamsomgeving incuberen. De gewone media zal u dit niet vertellen, maar dit is hard bewijs dat alle gerapporteerde gevallen van vezelachtige bloedstolling ondersteunt, die tot andere chronische ziekten leiden". https://x.com/BGatesIsaPyscho/status/1832122971600908417
Uitvaartondernemer en balsemer: 
https://x.com/BGatesIsaPyscho/status/1831363736831230008
De balsemer zegt laten mensen met ruggengraat zich uitspreken. Er zijn veel mensen met ruggengraat, maar er wordt nog steeds niet geluisterd. Er komt een moment dat er geen ontkomen meer aan is. En wat zal dat een schok zijn voor mensen die zelfs nu nog denken dat er niet zo heel veel aan de hand is. Het is onwaarschijnlijk allemaal en het gaat maar door en door.
---
Hier wil ik wel wonen. Ik geloof dat dit ook Finland is.
Ella(?)

zaterdag 7 september 2024

Broccoliquiche

Een paar dagen geleden hadden we broccoliquiche met Italiaanse kruiden en sla uit eigen bak, met tomaatjes. Ik houd van elke soort quiche/groentetaart. 
Het deeg had ik gemaakt van een beker havermout, zout, 1/4 beker gemalen lijnzaad, kleine beker (geloof ik. Met een halve beginnen en water toevoegen) warm water en daarna 3 volle eetlepels kokosolie. Mengen en zeker een kwartier laten staan. Even doorkneden en een vorm ermee bekleden. Ik had warm water gebruikt omdat ik de havermout niet gemalen had en zo werd het zacht en de kokosolie werd meteen vloeibaar, handig. Met dit warme weer is dat trouwens steeds al aan de hand. De dag dat ik dit maakte was het minder warm.
De quiche is voor twee keer.


En de volgende dag als lunch koud met nog een geroosterd boterhammetje met gebakken portebello met peper en zout. Een lunch naar mijn hart.




vrijdag 6 september 2024

Voetjes van de vloer

De dag met een dansje beginnen?
https://x.com/TheFigen_/status/1830611171520725358

Henk las mij net voor: "Vergeetachtigheid is een vorm van vrijheid." :-)
---
Vaak heeft de wetenschap niets met de werkelijkheid te maken. Ik las een fijn verhaal over een vrouw in Australië die kanker had. Het gaat over een bekend model, Elle Macpherson . 32! artsen hadden haar gezegd dat er een weg wachtte van amputatie, chemotherapie en een hersteloperatie.
Ze wilde het niet en koos voor een holistische weg. Het gaat heel goed met haar.
Ze heeft hier een boek over geschreven, waarin ze voor het eerst open is over haar gezondheid. 'Life, lessons, and learning to trust yourself'.
En wat zegt het British Cancer Research Institute: "Er bestaat geen enkel wetenschappelijk of medisch bewijs  dat de alternatieve behandelingen die Macpherson in haar boek aanhaalt effectief zijn". Zij is het bewijs!! Wat meer wil je hebben?
Foei, genezen?! Hemeltjelief, opnieuw pure geldlust, arrogantie en geen enkele empathie, laat staan blijdschap voor deze mooie genezing.  

JillWellington

Wat is dat toch, dat mensen niet openstaan, behalve voor hun eigen denkwijze en manier van handelen? In dit geval bestaat die manier uit een chemische oplossing die vaak geen oplossing is en dan hebben we het nog niet over de bijwerkingen en het vernietigen van goede cellen.
Wat maakt het uit hoe iemand geneest, of zich beter voelt. Dat het gebeurt is toch het enige wat ertoe doet?
---
Pieter Omtzigt zegt dat er veel te weinig baby's worden geboren. Hoe zou dat komen? Ongelofelijk. Als zoals bedoeld dit rapport pas over 75 jaar geopenbaard zou zijn, dan bleef dit nog lang in nevelen gehuld. https://x.com/newstart_2024/status/1830668297945391142


donderdag 5 september 2024

Verliefd

Had ik al geschreven dat onze mevrouw verliefd is? Ik denk het wel.
We hebben haar vriend ontmoet en ik weet niet of het nog voor zal komen dat we haar alleen zien. Ze zitten de hele tijd bijna bij elkaar op schoot.
Het is een hoog opgeleide man, dat klonk door in zijn stem. Onderwijskunde en gepromoveerd. Maar 30 jaar gestudeerd lijkt me een beetje lang. Toen we weggingen zei hij we vertrekken morgen naar eeeeh, Spanje. Onze mevrouw zei goh, dat wist ik niet. 
Leeftijd maakt niet uit omstandigheden maken niet uit, verliefd worden kan altijd en overal.

Dit hart past mooi bij de tijd van het jaar. Oh, de geur van bramenjam. Ik denk weer aan vroeger dat mijn moeder bramenjam maakte en de potten dicht maakte met kaarsvet.



woensdag 4 september 2024

Cocaïne

Pure liefde.
https://x.com/TheFigen_/status/1830322917583835240
---

Vroeger hield ik me intensief bezig met misstanden in hulpverlening, gevangenissen enz. Daarna maakte ik een diepe spirituele groei door en was ik vooral bezig met waarom gaan de dingen zoals ze gaan en nu is er een combinatie. Ik kan niet leven met mijn ogen dicht. Dit heb ik trouwens nooit gedaan, alleen zie en hoor ik nu meer dan ooit. Die oude gebieden blijven me raken. Als het gaat over hoe wordt er omgegaan met mensen, wat is het doel van iets opdringen, wat niets te maken heeft met de persoon om wie het gaat en alles met de hulpverlener, instanties, overheid, protocollen. Vooral protocollen die ten koste gaan van de menselijkheid. Er wordt van buitenaf gedacht, niet van binnenuit.
Dit verhaal bevestigt eens te meer mijn grote weerstand tegen de psychiatrie. Het gaat helemaal niet om het meisje. Ik vind dit heel belangrijk om te delen.
https://www.deanderekrant.nl/nieuws/15-jarig-meisje-lisa-slachtoffer-psychiatrische-dwingelandij-2024-08-16
 

geralt
---
Ik heb veel met Jung en bij Freud heb ik altijd een raar gevoel gehad, vooral vanwege zijn ideeën over vrouwelijke seksualiteit. Nu ik net meer over zijn cocaïneverslaving heb gelezen snap ik het rare gevoel. Vanuit die verslaving nieuwe therapieën ontwikkelen zal toch meestal niet goed kunnen gaan omdat de perceptie beïnvloed is en daardoor veranderd, versluierd. 
“Er is maar een iemand die verantwoordelijk gehouden kan worden voor de opkomst van cocaïne voor recreatief gebruik, en dat is Freud, zegt Dominic Streatfeild, auteur van Cocaine: An Unauthorised Biography.” Freud stuurde proefmonsters naar vrienden in de geneeskunde en hij prees het medicijn aan als potentiële oplossing voor mentale problemen. Ook kon het helpen bij allerlei lichamelijke klachten zoals een betere spijsvertering, slaapproblemen, astma, eetproblemen enz. en het was volgens hem een lustopwekker. Hij raadde het aan een bevriende fysioloog Ernst von Fleischl-Marxow aan, omdat hij veel pijn had. Na een tijdje was von Fleischl zwaar verslaafd en gaf er 6000 mark per maand aan uit. Hij overleed 7 maanden later, op 45 jarige leeftijd.
Dat zo'n man vroeger en nog steeds aangehaald wordt en zijn therapieën met bijna adoratie gebruikt werden... Al is psychoanalyse niet meer iets wat nog gebeurt, hoeveel mensen hebben er niet aan deelgenomen? Ik had twijfels, maar dat het zo erg was wist ik niet.
https://www.vice.com/nl/article/hoe-cocaine-het-werk-van-sigmund-freud-heeft-beinvloed/
---
Nadat ik allerlei vreselijke huidaandoeningen na prikken had gezien las ik dat in Japan de grootste nationale omroep, op 28 augustus een uur lang een uitgebreid programma uitzond over de gevaren van het mRNA-vaccin tegen COVID-19. Nu hebben ze daar al eerder bekentenissen gedaan en al zijn dit geen duidelijke bekentenissen zoals eerder, zelfs de De Japanse minister van Volksgezondheid Keizō Takemi ging van het mRNA-vaccin "is veilig en effectief" naar "we willen geen commentaar geven op de vraag over gezondheidsschade door de prik..." 

En de een na de andere gezonde mens blijft neervallen. Dat is op zich verschrikkelijk, maar net zo verschrikkelijk is de stilte.

Vijf Staten in Amerika klagen Pf. aan.
https://x.com/HopeRising19/status/1830709027703267674
---
Er gebeuren gelukkig overal nog steeds prachtige dingen, zoals dit.
Vooral (ook) wat het doet met de passagiers.
https://x.com/DoornPetravan/status/1830557280602869991


 

maandag 2 september 2024

Weelde

 “Alle maanden zijn primitieve experimenten,
waaruit de perfecte september wordt gemaakt.”

Virginia Woolf




Zo ongeveer ervaar ik het ook, met een iets langere periode, maar ... de nazomer, met al het rijpe fruit en groente, bloemen, wat een weelde.

          
Couleur

Paul!

De Pier in Scheveningen, in de 60 er jaren. Eind 60er jaren was ik er een week op vakantie.
Een zomerse en vredige sfeer.
Ik genoot van het mooie vuurwerk en at citroenijsjes.

In de 80er jaren was ik er ook een paar keer en verbleef ik in het huis van mijn zusje. En weer genoot ik van het vuurwerk en van veel lezen. Mijn zusje had geen televisie. Nog steeds niet. Ze is nu 81. Ze heeft veel moois gedaan in haar leven. Violiste, muziektherapie opgezet in Spanje, ze schreef en vertaalde, antroposofisch-achtige denk-leefwijze, ze wandelt veel en lang, o.a. een paar keer naar Santiago de Compostella, zit geloof ik in allerlei gespreksgroepen en ze heeft voor een prachtige dochter gezorgd, die fagot speelt, verwaarloosde dieren opvangt en een (idealistische) moestuin aan het ontwikkelen is, ook met en voor anderen. Tijdens de pandemie hield ze voet bij stuk. Ik ben trots.
---
En dan een zo goed als doodgevroren hondje.
https://x.com/Arteymas_/status/1830432039541125496
---
In WO1 was er een grote groep Belgische vluchtelingen in Nederland, logisch. In de 50er, 60er, 70er jaren kwamen er geen grote groepen asielzoekers en nu gigantisch veel. Hoe komt dat?? De waaromvraag vind ik in elke situatie van het leven belangrijk, anders kom je niet verder. En als het over zoiets groots gaat, waar steeds meer mensen bij betrokken zijn en door geraakt worden, helemaal.
Ik herinner me de grote groep Vietnamese bootvluchtelingen in de 80er jaren en wat was ik daarvan onder de indruk. Vietnamezen staan op dit moment bekend als modelvluchtelingen. De werkloosheid onder deze groep is sterk gedaald en ze hebben de reputatie goede, harde werkers te zijn. De eerste generatie heeft veel moeite gehad met het leren van de Nederlandse taal. De tweede generatie, die dat probleem niet had, is veelal hoogopgeleid.
Ik ging hier over nadenken vanmorgen omdat ik las over de dramatische crisisopvang voor asielzoekers, ik zag dat een man zei dat Duitsland overgenomen gaat worden en ik las een artikel over dat er in een jaar!!! 40% meer mensen op de overlastlijst staan. Hoe kon het toch allemaal zo uit de hand lopen? En wat verdrietig dat die negativiteit ten koste gaat van mensen die alle hulp nodig hebben. Maar ook voor de beeldvorming heeft het grote gevolgen. Bij aankomst zie je de enorme groepen alleenstaande jonge mannen. En er zijn verschrikkelijke filmpjes van haat. (Nog steeds zijn er mensen die het niet zien, net zoals het cojonaverhaal) Op de gewone media zie je beide beelden niet. Het gaat elk jaar om vele duizenden alleenstaande jonge mannen erbij. 
Vooral over een deel (schrijvers als voorbeeld dat er natuurlijk ook anderen zijn) van die jongens, zonder verantwoordelijkheid, gaat de zo hard stijgende overlast. Niet over families, niet over moeders, niet over opa's en oma's. Ik stel het me vaak voor, als ik jonger was en ik zou moeten vluchten voor oorlogsgeweld of iets anders vreselijks, wat zou ik dankbaar zijn als ik opgevangen zou worden en wat zou ik graag de taal en alles over de cultuur leren. En ik zou me in willen zetten om iets terug te doen. Natuurlijk!
Maar waarom was het in al die eerdere jaren zo anders? Er is een aardig rijtje oorzaken te bedenken. Hoe moet dit verder gaan??? Er is geen oplossing vrees ik, tenzij er iets groots gebeurt en dat geldt wat mij betreft niet alleen hiervoor, maar voor alles. 
We leven in een vaak heel harde, veroordelende en ook krankzinnige wereld. Dit is daar een mooi voorbeeld van.


Voor mij gaat het alleen om Paul!
---
Terug naar onszelf. De scholen zijn weer begonnen, tijd voor een nieuwe start. Wat zou u graag willen, zijn er wensen, plannen, ideeën om andere stappen te zetten? 
Nieuwe schriften, pennen, gummen, boeken (iemand had het over 9 1/2 kg boeken in het nieuwe schooljaar. Gelukkig is niet alles elektronisch, maar dat is wel heel veel). Ik word altijd enthousiast in deze tijd. Er is zoveel om te kunnen doen ... ik wens u een mooie, nieuwe stap toe in uw leven. Door wat vooral raakt u geïnspireerd?