dinsdag 17 september 2024

Van vroeger

Vanmorgen wandelden we in de zon met een donkere lucht en ik vind dat altijd zo mooi!!!
Echt een van mijn lievelingsweeromstandigheden. Jammer dat we er geen foto van maakten.
---
Dit is niet voor mensen die puur plantaardig eten, maar je moet het in de tijd zien en spek kan vervangen worden door plantaardige spek of dun gesneden en gemarineerde tofu en voor vegetarisch eten kan het met kaas ipv spek, en ook dan kan het plantaardig, met kaas zonder zuivel. In plaats van door de sla gekookt ei tempeh, peulvruchten, krokante uitjes, noten, of niets. Alles kan vervangen worden. 2x op het plaatje klikken, anders is het niet leesbaar.

Heeft u de troonrede gezien? Ik wel en ik vind het een traditie die in ere gehouden moet worden.
Duidelijk een andere troonrede dan de afgelopen jaren.
Een fragment:
"Veel van de acute problemen waar we voor staan, bijvoorbeeld met migratie, woningbouw, landbouw en natuur, zijn terug te voeren op een overweldigende, door de jaren heen gegroeide complexiteit van teveel regels, procedures en controledrang. Maar de beleidswerkelijkheid van de tekentafel past in veel gevallen niet bij de praktijk van alledag. Te vaak krijgen mensen de boodschap dat iets om formele redenen niet kan of mag, waardoor zij het gevoel krijgen de regie over het eigen leven te verliezen". 

Het gaat eigenlijk over meer menselijkheid. Ik hoop dat het komt; niet het kan niet, maar we gaan zien wat de mogelijkheden zijn, of ik luister naar u en het gaat vast lukken.
Het kan niet zo zijn dat mensen voor zichzelf moeten zorgen (ouderen vooral) en ze tegelijkertijd veel niet mogen.