zaterdag 7 september 2024

Broccoliquiche

Een paar dagen geleden hadden we broccoliquiche met Italiaanse kruiden en sla uit eigen bak, met tomaatjes. Ik houd van elke soort quiche/groentetaart. 
Het deeg had ik gemaakt van een beker havermout, zout, 1/4 beker gemalen lijnzaad, kleine beker (geloof ik. Met een halve beginnen en water toevoegen) warm water en daarna 3 volle eetlepels kokosolie. Mengen en zeker een kwartier laten staan. Even doorkneden en een vorm ermee bekleden. Ik had warm water gebruikt omdat ik de havermout niet gemalen had en zo werd het zacht en de kokosolie werd meteen vloeibaar, handig. Met dit warme weer is dat trouwens steeds al aan de hand. De dag dat ik dit maakte was het minder warm.
De quiche is voor twee keer.


En de volgende dag als lunch koud met nog een geroosterd boterhammetje met gebakken portebello met peper en zout. Een lunch naar mijn hart.