woensdag 4 september 2024

Cocaïne

Pure liefde.
https://x.com/TheFigen_/status/1830322917583835240
---

Vroeger hield ik me intensief bezig met misstanden in hulpverlening, gevangenissen enz. Daarna maakte ik een diepe spirituele groei door en was ik vooral bezig met waarom gaan de dingen zoals ze gaan en nu is er een combinatie. Ik kan niet leven met mijn ogen dicht. Dit heb ik trouwens nooit gedaan, alleen zie en hoor ik nu meer dan ooit. Die oude gebieden blijven me raken. Als het gaat over hoe wordt er omgegaan met mensen, wat is het doel van iets opdringen, wat niets te maken heeft met de persoon om wie het gaat en alles met de hulpverlener, instanties, overheid, protocollen. Vooral protocollen die ten koste gaan van de menselijkheid. Er wordt van buitenaf gedacht, niet van binnenuit.
Dit verhaal bevestigt eens te meer mijn grote weerstand tegen de psychiatrie. Het gaat helemaal niet om het meisje. Ik vind dit heel belangrijk om te delen.
https://www.deanderekrant.nl/nieuws/15-jarig-meisje-lisa-slachtoffer-psychiatrische-dwingelandij-2024-08-16
 

geralt
---
Ik heb veel met Jung en bij Freud heb ik altijd een raar gevoel gehad, vooral vanwege zijn ideeën over vrouwelijke seksualiteit. Nu ik net meer over zijn cocaïneverslaving heb gelezen snap ik het rare gevoel. Vanuit die verslaving nieuwe therapieën ontwikkelen zal toch meestal niet goed kunnen gaan omdat de perceptie beïnvloed is en daardoor veranderd, versluierd. 
“Er is maar een iemand die verantwoordelijk gehouden kan worden voor de opkomst van cocaïne voor recreatief gebruik, en dat is Freud, zegt Dominic Streatfeild, auteur van Cocaine: An Unauthorised Biography.” Freud stuurde proefmonsters naar vrienden in de geneeskunde en hij prees het medicijn aan als potentiële oplossing voor mentale problemen. Ook kon het helpen bij allerlei lichamelijke klachten zoals een betere spijsvertering, slaapproblemen, astma, eetproblemen enz. en het was volgens hem een lustopwekker. Hij raadde het aan een bevriende fysioloog Ernst von Fleischl-Marxow aan, omdat hij veel pijn had. Na een tijdje was von Fleischl zwaar verslaafd en gaf er 6000 mark per maand aan uit. Hij overleed 7 maanden later, op 45 jarige leeftijd.
Dat zo'n man vroeger en nog steeds aangehaald wordt en zijn therapieën met bijna adoratie gebruikt werden... Al is psychoanalyse niet meer iets wat nog gebeurt, hoeveel mensen hebben er niet aan deelgenomen? Ik had twijfels, maar dat het zo erg was wist ik niet.
https://www.vice.com/nl/article/hoe-cocaine-het-werk-van-sigmund-freud-heeft-beinvloed/
---
Nadat ik allerlei vreselijke huidaandoeningen na prikken had gezien las ik dat in Japan de grootste nationale omroep, op 28 augustus een uur lang een uitgebreid programma uitzond over de gevaren van het mRNA-vaccin tegen COVID-19. Nu hebben ze daar al eerder bekentenissen gedaan en al zijn dit geen duidelijke bekentenissen zoals eerder, zelfs de De Japanse minister van Volksgezondheid Keizō Takemi ging van het mRNA-vaccin "is veilig en effectief" naar "we willen geen commentaar geven op de vraag over gezondheidsschade door de prik..." 

En de een na de andere gezonde mens blijft neervallen. Dat is op zich verschrikkelijk, maar net zo verschrikkelijk is de stilte.

Vijf Staten in Amerika klagen Pf. aan.
https://x.com/HopeRising19/status/1830709027703267674
---
Er gebeuren gelukkig overal nog steeds prachtige dingen, zoals dit.
Vooral (ook) wat het doet met de passagiers.
https://x.com/DoornPetravan/status/1830557280602869991