zaterdag 28 september 2024

Eenpansgerecht en Ramses

Alles in één pan. Prei, paprika, champignons, veel knoflook, blik tomaten, hand basilicum, oregano, boekweit fusilli, een scheutje water en een bouillonblokje. Af en toe roeren, alles tegelijk gaar, de pasta al dente en dan, mmm.  

Henk
---
De integere en zo deskundige cardioloog Dr. Aseem Malhotra, die ik al vaak genoemd heb, heeft een film gemaakt over de farmaceutische industrie.  
"Het gaat veel winstbeluste mensen in de farmaceutische industrie ongelukkig maken. Maar het gaat levens redden en dat is het enige dat telt," zei Malhotra.
"We hebben een pandemie van verkeerd geïnformeerde artsen en verkeerd geïnformeerde en onbewust geschaadde patiënten. Het is tijd om hier eens en voor altijd een einde aan te maken," zei hij.

Het wordt wereldwijd in de media vermeldt staat er. Ook in Nederland?
Er zijn inmiddels heel veel films gemaakt over deze industrie, maar niet voor bioscopen. In Engeland nu wel en het wordt duidelijk aangekondigd. Ziet u hier al zulke posters?  


Dat hij het vertrouwen heeft een einde te kunnen maken aan alle narigheid vind ik bewonderenswaardig. Als je ziet hoe er afgelopen weekend in New York door de Verenigde Naties gestemd is voor een toekomst waarin je alleen mag zeggen wat gewenst is anders is het desinformatie en kan je zelfs gestraft worden, met de meest krankzinnige beperkingen, waaronder geen toegang tot je bankrekening of  een verbod op rijden op de openbare weg. Laten we hopen dat Nederland iets van een eigen koers blijft varen. Maar dat het op deze manier gaat geeft weinig vertrouwen. Wie heeft hier informatie over gekregen? Niemand. Het wordt 'stilte procedure' genoemd en dat zegt alles. Elk mens op de wereld zou voor zoiets belangrijks voor of tegen moeten kunnen stemmen, juist op basis van alle informatie die hiervoor nodig is. Argentinië noemt het de “totalitaire internationale agenda” en heeft het pact voor de toekomst niet ondertekend, 193 landen hebben blindelings(?) wel voor gestemd. 
Er zou overal en zeker bij de bestuurders van elk land zorgvuldig over gepraat moeten worden. In de Tweede Kamer stelde iemand voor om het erover te hebben. Een persoon stemde voor en de rest stemde allemaal tegen. Hoe is het mogelijk??? Hoe kan het zijn dat mensen niet geïnteresseerd zijn in wat er gaat gebeuren in de toekomst en welke gevolgen dat heeft?
Mensen die door ons zijn gekozen en het land zo goed mogelijk moeten besturen.
En dan geen interesse hebben...
---
Het regent en stormt, heerlijk, HERFST.

 
jplenio

Eerst dacht ik aan Ramses Shaffy en hoorde ik hem zingen 'Als het stormt", uit 1971.
Wat heeft die man veel voor mij betekend.
https://www.youtube.com/watch?v=1a2KFutuCco

"Als het stormt rond je schip
Ga mee, ga mee
Met de storm die je voert
naar een wilde zee
Want de macht is te groot
En te klein is jouw boot
En de tijd zal 't getij weer keren

Als het stormt in je hoofd
Ga mee, ga mee
Met de storm die je voert naar een andere ree
En verzet je maar niet tegen 't verdriet
Want de tijd zal 't getij weer keren

Want de klip gaat niet opzij
En de wind gaat niet opzij
Je schip maakt haast slagzij
Want de storm gaat niet voorbij
Het geweld, het gevaar en de angst die hoort erbij
Je hulpkreet hoort erbij
Maak de zeilen nu maar vrij

Als het stormt in je hart
Ga mee, ga mee
Met de storm die je voert naar een wilde zee
Zet het anker niet uit
Red niet je huid
Want de tijd zal 't getij weer keren...

En bij de storm op zee foto dacht ik aan de Dijk met 'Het golft". Zeer veel herinneringen aan.
Met de schitterende regel "In de luwte van de leegte".