donderdag 12 september 2024

Boeken

Goedemorgen lieve allemaal. Ik begin met een fijn bericht, dat het ledental van bibliotheken opnieuw gestegen is.
Het steeg met 5%. Daarna staat er dat er ook meer boeken zijn uitgeleend :-).
Er zijn trouwens 3,6 miljoen mensen lid van de bibliotheek en dat is meer dan ik had gedacht.



Ik lees vaak over mensen die beschadigd zijn (In Duitsland zijn ze steeds opener en zelfs in Nieuw-Zeeland!! ging het in het parlement over de bijwerkingen. Er zaten weinig mensen in de zaal, maar het is een begin en er wordt binnenkort voor de tweede keer een groep beschadigden uitgenodigd.)

Een paar reactievoorbeelden:
"Mijn schoonzusje zal echter nooit meer zo'n prik plannen. Na haar eerste vaccinatie ontwikkelde ze een hyperagressief melanoom op de plek waar de prik was gezet (linkerbovenarm). Vervolgens kreeg ze baarmoederhalskanker met uitzaaiingen, en na de operatie belandde ze direct in de overgang. Ze is nog steeds ziek en mentaal gebroken. In oktober wordt ze 35. "

"1 covid prikje gehaald toentertijd.
Ik heb dankzij dit prikje gordelroos in het gezicht mogen ervaren. 
Het was een hel. Frequent ziekenhuis bezoek etc. 
Plastisch chirurg was noodzakelijk. 
Nog steeds sporadisch klachten. 
NOOIT, NOOIT WEER."

"Gisteren mijn nieuwe buurvrouw leren kennen. Ze is ziek thuis nadat ze na de prik een bizarre zwelling in haar borst kreeg waar veel vocht uitgehaald moest worden, bij de arm waar geprikt was. Ook met haar longen ging het tot op heden slechter. Ze vertelde dat maar liefst 17 collega’s uit het Meander-ziekenhuis in Amersfoort (uit schoonmaak, verpleging en artsen) nu eenzelfde lot hebben, ziek thuis, direct te wijten aan de prikken."

"Mijn Lief had kanker, het was onder controle en meteen na de💉💉 alles op hol en is hij bijna 2 jaar geleden overleden. Niemand weet hoe het anders gelopen zou zijn, maar ik heb het heel duidelijk aan zijn bloedwaarden gezien…"
---
Na deze 'moet uitgesproken worden narigheid' eindig ik met wat ik op dit moment aan het lezen ben. George Orwell, Privé Domein, vlak voor WO2 in Londen, verkerend tussen daklozen. Hij deed alles lopend, vele kilometers per dag.
Hiervoor las ik een boek over een vrouw die met haar vriend door Tanzania, Kenia, Uganda, Ethiopië, Soedan, Egypte, Jordanië, Israël, Syrië, Libanon, Turkije, Griekenland, Italië, Zwitserland, Frankrijk en België terug naar huis fietst en scholen daarvan op de hoogte houdt. Hoe ga je om met de armoede die je ziet, wat eet je, hoe plas en poep je, hoe slaap je? Kortom, hoe overleef je, vaak door en door nat geregend?
Geschreven door Aukje van Grunsven en het boek heet 'Beroep: Avonturier / 12000 kilometr op de fiets terug naar huis'. Op het balkon lees ik meestal luchtige, gemakkelijk lezende boeken. Niet inhoudelijk luchtig want ze heeft nogal wat voor de kiezen gehad, maar luchtig qua schrijfstijl. 

Ik wens u een mooie dag!

 
geralt