zaterdag 14 september 2024

Oude en nieuwe natuur

Tanen van in mijn ogen.
https://x.com/TaraBull808/status/1834313531631550812

En dit is mooi. Hoe monocultuur verwordt tot iets paradijselijks. Zo zou het op heel veel plekken moeten zijn. Waar veel mensen bij betrokken zijn en dit op de kleuterschool leren, al bestaat het woord kleuterschool niet meer. "Froebel riep Duitse vrouwen op om samen te komen en de kleuterschool te steunen. Omdat hij kinderen beschreef als planten en leraren als tuiniers, ontstond de term kleuterschool, waarbij kinder kind betekende en garten tuin." (Headley, 1965)
Precies zo bedoel ik het ook, kinderen als planten en leraren als tuiniers. Het goede leren,  de natuur waar we afhankelijk van zijn als uitgangspunt en het is ook heel praktisch. Je leert voor je eigen voeding te zorgen. Daarnaast bouw je een band met de natuur op en zal je er zorgvuldig mee omgaan. Als je er niets van weet, er afstand is, kan je negatieve dingen doen, zoals snelwegen aanleggen.
'Maisakker wordt levendig ecosysteem'.
"Een landbouwmethode die tegen extreem weer bestand is, waarbij de gewassen op eigen kracht groeien en die gunstig voor de biodiversiteit is: een voedselbos in Gelderland laat zien dat het kan werken als je de natuur haar gang laat gaan. "Ik heb moeten leren niet in te grijpen."
Het is in Groesbeek, waar indertijd onze Gelderland-queeste begon. Ik vind die omgeving zo prachtig, glooiend, veel bos. Hoe anders kan het leven lopen ... 
https://www.nu.nl/klimaat/6325925/maisakker-wordt-levendig-ecosysteem-dit-voedselbos-oogst-succes.html

Maar nu wonen we op een heerlijke plek met eeuwenoud bos. De speciale energie die daar hangt werd zelfs opgevangen door iemand van wie ik dat niet meteen had verwacht. Er leven ook allerlei bijzondere vogels en planten.
Als ik hiernaar kijk voel ik het ook. Wist niet of ik het zou plaatsen, maar ik deel graag wat mooi is, zelfs dit.


Op veel plekken zoals de Veluwe is het aan de hand, 3 snelwegen!!! en provinciale wegen, door een schitterend natuurgebied dat stilte behoeft. Crimineel vind ik het. En hier loopt ook een weg door een kostbaar gebied. Geen snelweg, maar wel een weg waar flink wat auto's overheen rijden. Soms fantaseer ik dat er alleen nog auto's zijn voor onmisbare zaken. Verder is het stil ...
---
Ik schrijf vaak over het gevaar van medicijnen, maar dat iemand daardoor, naast zijn lage zelfbeeld voor een wereldoorlog zorgt en niet geraakt wordt door al het leed dat hij veroorzaakt, dat wist ik niet. Ik wist wel dat Hitler verslaafd was, maar dat het zo erg was, nee. Hoe is het toch mogelijk dat hij die macht kon krijgen? Hij was zwaar verslaafd aan cocaïne, oxycodon en veel meer. Hij kreeg elke dag hoge doses ingespoten en werd een wrak. Hij kreeg 82 en iemand zegt zelfs 90 medicijnen! Het vergiftigde hem en hij werd steeds zieker en gekker. We zagen een documentaire over de man. Iemand die vaak afgewezen werd en op een gegeven moment zoveel haat en wrok voelde dat hij het niet accepteerde als iemand hem voor de voeten liep. Hij was een kind, geboren uit een familielid, met verschillende aangeboren 'gebreken'. Hij had maar een testikel en een gaatje bovenin zijn penis waardoor hij lekte. Hij was volledig afhankelijk van de arts die hem de drugs gaf (het begon trouwens met vitamines) en er ontstond een relatie van drugsdealer en verslaafde.
De documentaire was op 'History', waar programma's vaak herhaald worden. Ze kunnen niet gestreamt worden jammergenoeg. Ik kan de documentaire van harte aanbevelen, het verklaart veel. Ik vond hem! Hij wordt in ieder geval nog 2x herhaald. 'Hitler's Secret Sex Life ". Ik vond dat het vooral over zijn verslaving ging, maar het begin heb ik gemist.
HISTORY 19 september 2024  20:30 - 21:25
HISTORY 20 september 2024  01:15 - 02:00

Ik zocht naar de documentaire en er is zoveel te bekijken. Terugzien op tv of op youtube.
Deze documentaire heet:' Hitlers laatste geheimen' . Op 25 november 1945 kreeg een Franse officier unieke documenten in handen in de bunker van de Reichskanzlei. Ze gaan over zijn laatste uren met Eva Braun. https://www.youtube.com/watch?v=xZUzCahl5x0

En dan lees je er verder over en ontdek je hoeveel drugs er in oorlogen door het leger gebruikt worden en dat is al heel lang zo. Dan verdwijnt het geweten en de empathie, dan kan je de verschrikkelijkste dingen doen. Zelfs dronepiloten die vanachter hun computerscherm in de VS missies in Afghanistan uitvoeren krijgen een pil aangeboden. 
https://www.battlefieldtours.nu/blog/2019/11/12/de-duitse-wehrmacht-stond-stijf-van-de-crystal-meth/

alfcermed