dinsdag 24 september 2024

Prijswinnende foto

Natiional geographic award:

Ik zie jammergenoeg niet wie dit gemaakt heeft, maar wat mooi.
---
Wat mij diep raakt is dat mensen die opkomen voor gezondheid, voor zorgvuldigheid, eigenlijk voor liefde, als tegenstanders worden gezien. Ik las dat artsen die het niet eens waren met het beleid of de prik, een aantekening krijgen (nu nog!) en ze daardoor hun verdere loopbaan wel kunnen vergeten. Tenminste als instanties en bedrijven zich er iets van aantrekken, wat ik vrees dat zo zal zijn, anders zijn zij de pineut. Als ze gelijkgestemdheid zijn, opkomen voor de waarheid, zullen ze het niet doen en was dit bij elke instantie maar zo.  
Hoe bestaat het, het beste willen voor patiënten en daarvoor gestraft worden. Het getuigt van karakter om trouw te blijven aan jezelf en aan de patiënten. Hoe vaak heb ik dit de afgelopen jaren geschreven? En ik zal het blijven schrijven omdat ik op wil komen voor al die dappere mensen. Dat ik dit dapper moet noemen is al ... het zou toch niet nodig moeten zijn.
Het was logisch dat vooral zoveel gepensioneerde wetenschappers en artsen hun nek uitstaken, ze hadden veel minder te verliezen. Het is zo verdrietig.
Viroloog en professor Luc Montagnier die de nobelprijs kreeg, liet tijdens een interview weten dat er HIV in de prik zat. Hij zei dat de prikken de oorzaak zijn van het ontstaan van nieuwe virusvarianten en dat ze juist leiden tot meer doden doordat de antistoffen averechts werken. Hoe gelijk kreeg hij!! Hij ontdekte overigens samen met iemand anders het aidsvirus, dus als iemand recht van spreken had... En juist voor die ontdekking kreeg hij de nobelprijs. Maar toen hij zich kritisch uitliet over de prikken werd hij bijvoorbeeld door de Groene politiek incorrect genoemd. En wat is politiek correct in dit geval?
Wat waardeer ik mensen die een eigen mening hebben en daarnaast ook nog eens uitermate deskundig zijn. Maar ze zijn alleen goed als de deskundigheid de begaande weg volgt, anders niet! 
---
Spaghetti met spinazie en basilicum 'roomsaus'. De saus is op basisi van havercuisine.



Een fris toetje want wat was het vandaag opnieuw heerlijk weer. Geitenyoghurt , uiteraard biologisch, met rozijnen en sinaasappel. 

Morgen schijnt het te gaan regen.
En dit schreef ik eergisteren. Ook vanmorgen hebben we nog heerlijk in de zon gezeten. Er is nog geen regen geweest. Nu wordt het donkerder.
Ik wens u een fijne dag verder.