dinsdag 15 oktober 2024

Handige schenktip

Eerst een handige tip:
https://x.com/gunsnrosesgirl3/status/1845701619188396302
---
Wat een lekker hutspotje hadden we vanavond. Deze rode aardappelen in de schil, wortels, pastinaak, bieslook, peterselie, plantaardige melk, kruidenzout, versgemalen peper. Bovenop oleolux, gebakken utjes en meer peterselie.



-
Wat was het schattig vroeger en er was vanuit nu bekeken zo weinig nodig.
Kleutertje luister, ik herinner het me. Bij deze foto stond dat er ook naar Saskia en Jeroen en Ernstjan en snabbeltje te horen waren. Henk weet dat nog, maar ik heb het nooit gehoord. Wel ben ik met de boekjes van Jaap ter Haar opgegroeid. Ik had alle Saskia en Jeroens.

Dr Aseem Malhotra kreeg een daverend applaus zag ik, na zijn lezing.
"Honderden Amerikaanse professionals in de gezondheidszorg reageren op mijn lezing die is geaccrediteerd voor medische opleidingen op de IMMH-conferentie waarin ik de ECHTE waarheid over cholesterol, statines en hartziekten in Washington DC blootleg. Ze begrijpen de diagnose van Big Pharma Psychopath volledig".
https://nopharmfilm.com/
---
De slotspeech van Charley Chaplin in The Great Dictator.
https://x.com/RexChapman/status/1845364794573873579

maandag 14 oktober 2024

Oordelen

Te beginnen met, hoe zalig, lachen! Ik hoop dat iedereen facebook heeft.
https://fb.watch/v3zVKoNJB9/
---
Inzicht in een foute beoordeling. Hoe vaak oordelen mensen over elkaar, zonder dat ze iets van de ander zijn achtergrond weten? Als die kennis er wel was zou nooit iemand over iemand anders oordelen.
Waarom doet iemand wat hij doet?
https://x.com/TheFigen_/status/1842982653219537227
---
In korte tijd was Maurice 3x bij 'De Nieuwe Wereld'. Er klopte niets van het NIVEL rapport  Door de kritiek van Maurice werd het teruggetrokken. Nu is het trapport aangepast met nog ernstiger fouten. Niet alleen werden mensen meegeteld als ongevaccineerd terwijl ze wel de prik hadden gehad (pas na 4 weken tel je mee als gevaccineerd), mensen die op sterven na dood waren en daardoor niet geprikt werden, werden als ongevaccineerd beschouwd, een deel was niet geregistreerd enz. En dan natuurlijk het niet door, maar met cov. overlijden, maar daar ging het in dit gesprek niet over. Wat moesten we zonder mensen als Maurice? Hij is een van de meest vasthoudende en meest kundige. Alles zou nog ondoorzichtiger, nog erger zijn dan het nu al is. 
---
Groot onderzoek bij geprikte kinderen. Een verwachte uitkomst, maar daarom niet minder erg.
Hoe voel je je nu als ouders, als prikkers?
https://x.com/Censored4sure/status/1843338734143451493
---
Een van de mensen die ik volg op twitter is een Vlaming en hij postte dit, met een foto van diegene die hij aanhaalt erbij. Wat een goed idee.
“Als je fruit eet, gooi dan geen zaden en pitten in de prullenbak. Was en droog ze. Stop ze in een doos en laat ze in de auto. Als je onderweg bent, laat ze dan achter op plaatsen waar geen bomen zijn. De natuur zorgt zelf wel voor ze. Deze praktijk bestaat al eeuwen in Aziatische landen. Daarom groeien hun vruchten nu overal. Een soortgelijk fenomeen is in Bulgarij.” Kristel 
In Turkije gaat het ook zo, las ik.



vrijdag 11 oktober 2024

De schoonheid van de natuur, die onbeschrijfelijk is

James Lucas, die bij zijn profiel heeft staan"Beauty is truth, truth beauty; that is all ye know on earth, and all ye need to know". Hij schrijft: "De betoverende perfectie van de natuur.  Zonnebloemen bestaan ​​uit honderden kleine bloemen die in een bijna perfecte symmetrie staan.


Dit is de eerste van veel meer,. Volgt u dit draadje en bekijk ze allemaal, schitterend. En wat maakt het nederig. https://x.com/JamesLucasIT/status/1843705487629660348
Het zijn alleen maar voorbeelden, in de natuur is alles in harmonie en vol schoonheid.
---
Herman Steigstra schrijft dat het blijft gissen waarom RIVM de weekcijfers voor sterfte nog steeds niet heeft gepubliceerd. Als uitwijk heeft hij even naar de rioolwatercijfers gekeken schrijft hij. Die stijgen explosief. Hij denkt dta het rivm even een dagje bezinning heeft ingelast.

"In een openhartig interview met radiopresentator Ben Fordham brak de minister van Volksgezondheid van Nieuw-Zuid-Wales, Ryan Park, met het gebruikelijke standpunt van de regering. Voor het eerst erkende hij dat er een verband is tussen COVID-19-vaccins en de toename van ziekenhuisopnames en hartproblemen in het bijna volledig gevaccineerde Australië". 
---
Dit is ontspannen genieten https://x.com/buitengebieden/status/1845373453437739264
en dit is erg ontroerend.https://x.com/AmericaPapaBear/status/1844412259503948139

woensdag 9 oktober 2024

Onverstoorbare rijkdom

 


De foto raakt me, het verhaal raakt me. Het belang en vooral de rijkdom van boeken en lezen!
"De 76-jarige boekhandelaar (1948), Mohamed Aziz, uit Rabat, Marokko, besteedt 6 tot 8 uur per dag aan het lezen van boeken. Met duizenden boeken in het Frans, Arabisch en Engels is hij nog steeds de oudste boekhandelaar in Rabat, die meer dan 43 jaar dezelfde plek heeft. Toen hem werd gevraagd waarom hij zijn boeken onbeheerd buiten liet staan, waar ze mogelijk gestolen konden worden, antwoordde hij dat degenen die niet kunnen lezen geen boeken stelen en degenen die wel kunnen lezen geen dieven zijn.
Mohamed staat bekend als de meest gefotografeerde boekhandelaar ter wereld. Hij heeft zijn tweedehands boekenkraam sinds 1963 in de Medina, de oudste wijk van Rabat, de hoofdstad van Marokko. Wees geworden op 6-jarige leeftijd, probeerde hij zijn geluk met vissen, om zijn droom van het behalen van zijn middelbareschooldiploma te verwezenlijken, maar op 15-jarige leeftijd stopte hij met school omdat hij zich geen schoolboeken kon veroorloven, ze waren te duur voor zijn familie. Gefrustreerd en zonder studies besloot hij een boekwinkel te openen, door boeken op een kleed op de vloer onder een boom te leggen. Nu runt hij al meer dan een halve eeuw zijn winkel, waarbij hij zijn droom van studeren verwezenlijkt. Zijn dag duurt twaalf uur. Voordat hij de boekwinkel opent, zoekt hij in andere winkels naar tweedehands boeken om te lezen en door te verkopen. Nu, op deze leeftijd zegt hij dat 
twee kussens en een boek genoeg zijn om je gelukkig te voelen*.
Hij verzamelt torens vol boeken en als je hem vraagt ​​hoeveel hij er heeft, antwoordt hij dat hij er nooit genoeg heeft. Hij onderbreekt het lezen alleen om te bidden, roken, eten en om klanten te dienen en te adviseren die geïnteresseerd zijn in specifieke onderwerpen.
In de loop van de tijd is zijn boekwinkel beroemd geworden en veel toeristen bezoeken hem om boeken te kopen en foto's van hem te maken".


*Wat ben ik het hartgrondig met hem eens.

maandag 7 oktober 2024

Pistache boom

Niet eerder zag ik een pistache boom. Ik had geen idee dat hij roze zou zijn.


Hoe was deze dag tot nu toe, voor u?
Wij zijn stevig aan het ruimen en wat lucht dat op. Ik weet dat het zo is en ik zeg het altijd tegen mensen, maar ik ervaar het nu zelf weer. Ik heb het over dingen die er staan, waar niets mee gebeurt. Van wat waardevol is kan ik niet genoeg hebben (boeken!!!), maar verder ...
Als het onoverzichtelijk is weet je ook niet wat je hebt en zo vond ik 3 flessen spiritus. Daar doen we de rest van ons leven mee denk ik. Henk doet altijd een scheutje in het ramenwaswater. Zo ging dat bij ons ook vroeger. Het ruikt lekker en hoort erbij. Helemaal verantwoord is het niet natuurlijk, er zit methanol in om de alcohol ondrinkbaar te maken. Wat niet helemaal verantwoord is weggooien vind ik nog erger. Uiteindelijk wil ik alles verantwoord hebben en ik ben op weg, maar ik ben er zeker nog niet. 
---
Ik las iets verbazends over een hoge rechter. Hij ging mee in de klacht van een klant die bij bol iets besteld had. De klant wilde achteraf (dat kon) betalen, maar toen wilde hij toch niet betalen omdat het onduidelijk was dat hij moest betalen voor het product??? Op zich al een raar verhaal, maar dat een rechter meegaat in zoiets en de klant in het gelijk stelt...
Er komen elke dag gekke en onbegrijpelijke dingen bij. Het is ongelofelijk. Wat niet alleen gek is, maar onmenselijk is dat mensen in Amerika die overspoeld worden en zijn afgesloten van alles, niet geholpen mogen worden!  
---
Dit daarentegen is geweldig, steun en toeverlaat. De onbaatzuchtige liefde van dieren!
https://x.com/AMAZlNGNATURE/status/1842824537131368844

zaterdag 5 oktober 2024

Harmonie

 Is dit geen mooi begin van de dag, van Permalogica, met als titel 'Live in harmony"?



Ik wens u hiermee alvast een heel mooi weekend!
---
In het ziekenhuis waar we altijd voor controle heengaan hebben ze verrukkelijke koffie en allerlei lekkers. Troostend of om iets te vieren, belangrijk, maar ... dat lekkers zou ook wat gezonder gemaakt kunnen worden. Met kleine ingrepen wordt het al anders, niet minder lekker, maar met meer voedingsstoffen.
Zoals dit is het gelukkig niet meer. Komisch omdat het zo gek en niet te vatten is. 
https://x.com/historyinmemes/status/1841697687047110790
Er is niets gezonds in ziekenhuizen en dat blijf ik merkwaardig vinden.

Over ziekenhuizen gesproken, ik haal vaak neuroloog Jan Bonte aan, een eigenzinnige man, met het hart op de goede plaats, die zich niets op laat leggen. Hij is woedend over het hele pandemiegebeuren en het is voor ons altijd een verademing (zijn schelden lucht ons op) om zijn woorden te lezen. Hij heeft er ook drie boeken over geschreven. Hij droeg tijdens gesprekken met patiënten nooit een witte jas. Waarom zou je, het schept alleen maar afstand en zo is dat.
Er gebeurt zoveel omdat men het gewend is, maar wie denkt na over waarom iets gebeurt.
Protocollen volgen, of ze nou zinvol zijn of niet. En hoe schadelijk kunnen ze zijn, voor lichaam en/of geest. Zonder Jan Bonte was het heel anders afgelopen met deze meneer.
Deze documentaire 'Protocol voor mijn vader' is gemaakt door Melliena Beckmann. 
https://www.youtube.com/watch?v=ersGNtkitQY
---
Een wilde bosbessentaart is een goed voorbeeld van iets heerlijks, vol goede ingrediënten.
De bodem maakte ik van havermout.
Tja, ik dacht dat er een foto van was, maar dat is niet zo. De hele taart was mooi, maar de stukken waren flubbelig, ik had het meer moeten binden. Het deed niets af aan de smaak, maar het zou niet fotogeniek zijn, het geheel wel.
Gelukkig is er wel een foto van de chocolaatjes die ik maakte voor het koffiebezoek gistermorgen. Er zijn nog maar heel weinig mensen met wie we even tijd doorbrengen, door vooral mijn lastige klachten. Zij komen binnen en woeps... wat een enthousiasme, onze woorden buitelen over elkaar. Toen ze weer weg waren zei Henk. het lijkt wel of ik in Ponypark Slagharen ben geweest. :-)
De vierkante zijn met geroosterde amandelen en de ronde met kokos.

Henk

woensdag 2 oktober 2024

Boeken en herinnering levend houden

Een stukje prachtige bibliotheek, met de vraag eronder: "Welk boek zou iedereen moeten lezen?"
Ik geniet altijd van dit soort vragen en de antwoorden erop. Geen Nederlandse aanbevolen boeken, Engelse, maar ik plaats ze toch.
https://x.com/JamesLucasIT/status/1838260433762893997
Als ik een aparte rubriek zou hebben zou ik u vragen welk boek u aanraadt omdat u het prachtig vindt, of welk boek heeft iets in beweging gezet, of was zelfs levensveranderend?


---
Soms gebeurt er iets rechtvaardigs in de voor mij steeds minder kloppende, aardse(!) wereld. Ik las nu pas dat Dr. Rogier Louwen, microbioloog en universitair docent van het Erasmus MC gewonnen heeft van dit instituut/ziekenhuis. Louwen had in 2021 kritiek op de prikken, hij zag bij muizen dat het leidde tot myocarditis (nu een erkende bijwerking) en vooral op de pcr test, waar het hele c.beleid op gebaseerd was, uitte hij kritiek. Hij werd na 22 jaar voor het Erasmus gewerkt te hebben eerst geïsoleerd. Er werden hem diezelfde dag nog taken ontnomen door een afdelingshoofd, tevens consultant van pfizer, en daarna werd hij ontslagen. Louwen vocht zijn zaak aan bij het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit. Die onafhankelijke instantie stelde hem op bijna alle punten in het gelijk. Dat is fijn, al is hij, zoals meer wetenschappers en artsen door een hel gegaan zegt hij en hij zegt ook: "Ik ben superblij dat de waarheid eindelijk zegeviert". Hij laat weten dat hij deze negatieve ervaring nu in iets positiefs heeft omgezet. Ik lees misschien nog wel eens in wat.

Mijn eerste regel ging over dat er steeds meer niet klopt, in aards opzicht. Zo las ik in de Volkskrant dat vrouwen met dicht borstbindweefsel, waardoor ze een grotere kans op borstkanker hebben, dit niet te horen krijgen. Een mammografie heeft geen zin want vanwege die dichtheid wordt een tumor niet gezien. Ze krijgen dit niet alleen niet te horen, er wordt ook geen scan aangeboden die wel duidelijkheid geeft. In de VS is net een wet aangenomen die artsen verplicht om vrouwen in te lichten. Ik kan het artikel verder niet lezen want ik heb geen abonnement op de VK, maar de boodschap is duidelijk. 
---
We hebben een uurtje hulp in de week, wat een heerlijkheid. Het klinkt niet veel, maar voor ons is het al een verlichting. Hulp zei dat er misschien wat weg kon, uit de vazenkast en inloopkast? Ze heeft er zo gelijk in en die stimulans was nodig. Er is een begin gemaakt. Heel veel vazen en potten hebben we, terwijl we eigenlijk niet zoveel meer hebben met grote bossen (behandelde) bloemen. Liever vers van buiten, of biologisch gekweekt en dan een klein bosje. Daar genieten we enorm van. Zelfs van de mini bosjes naast het bed. Of juist moet ik zeggen.
Er verdwijnen dus vazen en potten en meer, zoals deze botervloot waar ik veel herinneringen aan heb. Als ik vroeger tussen de middag thuis kwam was de tafel gedekt met een groen of blauw kleed met witte figuurtjes erop en daar stond de botervloot op.
En dan was er een heerlijke lunch.
De binnenkant ziet er opeens heel raar uit, een soort craquelé. Het lijkt Wedgwood maar dat is het niet, het is een Duits merk. Henk heeft er een foto van genomen en bij deze.


Tot slot iets liefs.
https://x.com/ShouldHaveCat/status/1841166718141440114