Hoeveel soorten tomaten zijn er en hoeveel soorten ken ik?
In het verlengde hiervan een recept van nonna:
https://youtube.com/shorts/97uqjKAG_iI?si=WbenPjLeeOLIqKzI
Zo natuurlijk overheerlijk, maar ook zonder geraspte kaas, of met edelgist.
Van dit soort eenvoudige recepten houd ik het allermeest. Wel natuurlijk met de smaak van zuidelijke tomaten, onvergelijkbaar. Ik vind ze hier uit blik vaak lekkerder dan vers.
De kleine tomaatjes zijn wel vaak aromatisch, of zelfgekweekte uiteraard.
Ik herinner me een recept van Jamie Oliver. Die pakte flink wat kleine tomaatjes, kneep ze uit boven de spaghetti en deed vervolgens de tomaatjes erbij. Verder weet ik het niet meer, ik denk een flinke scheut olijfolie en basilicum. Ik ga even zoeken...
Ik zie veel recepten die erop lijken, maar niet precies wat ik beschreef.
Wat er het dichtste bij komt is deze spaghetti met tomaatjes en zwarte olijven.
500 gram kleine gele en rode tomaatjes met de hand kneuzen tot ze geplet zijn, daar 150 gram zwarte ontpitte olijven, fijngesneden knoflook en 1 eetlepel azijn bij doen. Een volle hand gescheurde citroenbasilicum en even zoveel oregano die minimaal 10 minuten heeft gemarineerd in olijfolie bij het tomatenmengsel doen. Alles mengen door 400 gram spaghetti.
En zo heerlijk ziet het er dan uit.
Ik heb nog een paar tomaten en 1 1/2 komkommer en daarna is het weer afgelopen voor dit jaar.
Ik mag ze voortaan tot 1 november vanwege de verschuiving van temperatuur.
Vroeger was het op mijn verjaardag echt herfstweer, koud, soms zon erbij, maar alleen buiten met een jas. Nu was het een paar dagen geleden 31 graden, hier buiten, in de zon!!!
We hebben er wel van geprofiteerd, als de situatie dan toch zo is, maar op dit moment is het nog steeds zacht, maar minder extreem.