Kerstbrood
200 gram havermoutmeel
100 gram tapiocameel
4 theelepels psyllium
3 theelepels wijnsteenpoeder
1/2 theelepel zout
3 volle handen krenten
theelepel kaneel
500 gram biologische*Griekse yoghurt (of plantaardige yoghurt) of half om half met melk
Deeg kwartiertje laten staan vanwege de psyllium, brood van vormen.
Het is stevig deeg, zoals het Duitse kerststoldeeg is.
40 minuten bakken in de airfryer, 15 minuten op 180 graden, 25 op 160 graden.
Onzinnig om erbij te zetten, alles biologisch en zeker zuivelproducten.
Dit is een heerlijke basis. Voor Kerstmis of Pasen een rol amandelspijs erin leggen.
Ik heb er nu chocoladespijs van gemaakt.
Spijs
In een blender:
85 gram amandelmeel
10 dadels (100 gram)
Volle theelepel cacao en na het blenderen wat pure chocoladestukjes erdoor
Het werd een verrukkelijk brood!
Ik weet dit omdat we natuurlijk het kapje even moesten proeven.
200 gram havermoutmeel
100 gram tapiocameel
4 theelepels psyllium
3 theelepels wijnsteenpoeder
1/2 theelepel zout
3 volle handen krenten
theelepel kaneel
500 gram biologische*Griekse yoghurt (of plantaardige yoghurt) of half om half met melk
Deeg kwartiertje laten staan vanwege de psyllium, brood van vormen.
Het is stevig deeg, zoals het Duitse kerststoldeeg is.
40 minuten bakken in de airfryer, 15 minuten op 180 graden, 25 op 160 graden.
Onzinnig om erbij te zetten, alles biologisch en zeker zuivelproducten.
Dit is een heerlijke basis. Voor Kerstmis of Pasen een rol amandelspijs erin leggen.
Ik heb er nu chocoladespijs van gemaakt.
Spijs
In een blender:
85 gram amandelmeel
10 dadels (100 gram)
Volle theelepel cacao en na het blenderen wat pure chocoladestukjes erdoor
Het werd een verrukkelijk brood!
Ik weet dit omdat we natuurlijk het kapje even moesten proeven.
Henk