donderdag 13 februari 2025

Veelzijdig product

Peasmaker, kent u dat? Een geweldig bedrijf!/product! Hoe zijn Joas Scholing en Fiona Mapes erop gekomen om op deze manier een werkelijk fantastische vleesvervanger te maken. Een gezond en duurzaam product, gemaakt van gele erwten en tuinbonen, wat omdat het gedroogd is ook nog eens oneindig lang houdbaar is. Ideaal om altijd op voorraad te hebben.
Een paar jaar geleden kreeg ik een zakje hiervan en pas een paar maanden geleden gebruikte ik het voor het eerst. Ik had een soort hachee gemaakt en wat lekker was dat. Ik heb dat toen denk ik ook geschreven. En nu heb ik het kookboek!!!
Daar staat die hachee in, maar ik krijg ook altijd post van ze en zodoende kende ik het gerecht al.

Ik ben zo enthousiast. De meest verrukkelijke recepten, origineel (ook bestaande gerechten, zoals die hachee waar een nieuwe versie van gemaakt is) en erg lekker vanwege de structuur en veelzijdigheid. Je kunt er elke smaak aan geven die je wilt want de blokjes zuigen zich vol. Grappig is dat het stel dat dit boek heeft geschreven, een zeer verschillende achtergrond heeft. Hij Moluks, zij Schots. Die verschillende achtergronden zorgen voor een mooie balans.
Dit heb ik een tijdje geleden gemaakt. Ik had de blokjes al geweekt en was eigenlijk iets anders van plan, maar ik heb ze door pindasaus gedaan die ik nog had. Laagjes: rijst, gebakken ui, spitskool, shiitake, geraspte wortel, knoflook, laagje kort gebakken taugeh en daaroverheen de pindasaus met de blokjes.

Henk

Wat het nog leuker maakt is dat allerlei mensen een waardering schreven over de stukjes en daarbij een foto toevoegden met een gerecht dat ze ermee gemaakt hebben.
https://www.peasmaker.nl/
 ---
Mijn recept van burgers of balletjes
30 gram Peasmaker, ongeveer 10 minuten laten weken in warm water
30 gram havermout
Scheutje van het weekwater
Gebakken rode ui
Scheutje Tamari en scheutje tomatenketchup
Lepeltje mosterd
Knoflookpoeder en een klein beetje gerookte paprikapoeder
Mespunt gemalen kruidnagel en mespunt cayennepeper
Scheutje olijfolie
Alles blenderen of met de staafmixer grof malen
Vier burgers of balletjes van maken.
Even koud wegzetten. 
Bruin bakken.
Ik maakte er ook worstjes van en deed ze op haver-amandel pistolets met zuurkool en mosterd
(zie gisteren, 12 februari)